Keresés a blogban

2011. szept. 27.

A Horgász kajakom: Tribord RK500-1!

Sikerült!!! Beszereztem egy " horgász kajakot", az égiek hallgattak rám és az utamba pottyantották....Komolyra fordítva, anyagi lehetőségeimhez mérten választottam ezt a hajót.


Ez a sit on top kajak egy nagyon jó ár / érték  arányú vétel volt,( őszi akció a Dechatlon áruházban ) nem igazi  horgász kajak hanem tengeri kajakba raktak bottartót és zöldes árnyalatú lett a színe.A márkája Tribord RK 500-1, az RTM Disco és a Rainbow Vulcano kajakok után gyártott változata. Az első próba során kiderült, hogy lehet belőle horgászni, remélem a gyorsabb folyású vizeken is állja a sarat....
A méretei: 4,35 m hosszú 67 cm széles 26 kg, egy ember könnyedén felteszi az autó tetőcsomagtartójára. Elöl van egy vízhatlan rekesz amibe a hosszabb távú utakra lehet pakolni, a beülőben sajnos csak egy nyitott sörtartó mélyedés van, de ezt a későbbiekben megcsinálom zárhatóvá. Az ülés mögött a horgász ládát rögzítettem egy heveder segítségével, ami eredetileg a vízmentes hordó hevedere.


A horgonyzáshoz megcsináltam Atyafi (www.atyafipeca.wordpress.com) által már bemutatott kötélzetet. Van egy főhorgonyom és csináltam egy második horgonyt ami a kajak elején van rögzítve, ez főként kis folyású vízre való.


A következő nélkülözhetetlen tartozék az evező, ebből olyat választottam mai univerzális jobbos és balos is lehet, mivel még nem kajakoztam és bal kezes vagyok nem biztos, hogy a jobbos evezési technikát fogom elsajátítani.



A legfontosabb kellék a mentőmellény, ha az ember folyóvízre téved tisztelje meg a vizet egy mellénnyel!! A választás nem egyszerű, van nagyon sokféle, én egy viszonylag olcsó de kényelmes mellényt vettem, van rajta mindenféle zseb és kapucni ha az eső a vízen ér. 



És egy egyszerű, olcsó praktikus cucc, ha ki akarjuk kötni a hajó bokorhoz, tuskóhoz.



A következő kellék a "vízszivattyú" ha a kajak be van dugózva akkor nagyon hasznos tud lenni. 


Csináltam bottartót, magyar módszerrel, kisipari kivitel, a festék elfogyott ezért olyan lett mint a szeméttelepi hulladék ami már  semmire sem jó...Kipróbáltam nehéz bottal és állta a sarat.



A LÁDA! Ez a lelke ezen a hajón a pakoló térnek, ebbe teszek mindent amit eddig bemutattam és még többet, a műcsalis dobozt, a pótdobokat, a kaját, vizet, sört :-), és pálinkát szigorúan fertőtleníteni!



Így néz ki a megpakolt felkantározott paripám, aki izgatottan várja hogy elvigyen vad horgászvizeken a vizek vadászaival megvívni az emlékezetes csatákat!




14 megjegyzés:

  1. Áramvonalas jószág. Na kíváncsi leszek a véleményedre vele kapcsolatban.
    Üdv a fedélzeten!

    VálaszTörlés
  2. A láda miatt jogdíjat fogok felszámítani! :-O

    VálaszTörlés
  3. Jól fut a vízen ha szabad ilyet mondani, a sok ötletet köszönöm neked meg a Gyurinak,a ládáért sörben hajlandó vagyok fizetni :-)

    VálaszTörlés
  4. Grat a szépséghez!
    A láda tényleg olyan, mintha csak átraktad volna Atyafi kajakjáról.

    VálaszTörlés
  5. Igen, van kitől tanulni, ötletet ellesni, mert közkincsé tették. Köszönet érte minden blog írónak!

    VálaszTörlés
  6. Végre nekem is befutott a hajóm...
    http://kisgyerekhorgasz.wordpress.com/2011/10/13/elso-kepek/
    Atyafi segítsége felbecsülhetetlen volt

    VálaszTörlés
  7. Hali!
    Én is most szereztem be egy horgász kajakot (BIC Santiago Fishing), és az érdekelne, hogy te milyen mentőmellényt használsz? Igazából az hiányzik még a készletből (meg még egy csomó más, de azok nélkül ki lehet menni a vízre).
    Üdv: Imre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ez a mellényem: http://www.trinexus.hu/termek/mentmelleny_horgasz-p1361
      Ár érték arányban nagyon jó, mozogni lehet benne, van egy kapucni rajta, ha esik az eső megvéd. Olyat válassz ami kényelmes, állítható és a súlyodnak megfelelő, van nagyon sokféle, nekem az ár és a szín volt fontos na és természetesen a használhatóság.

      Törlés
  8. Szia!

    Tetszenek a fotók és a leírások!

    Kár, hogy ezt a kajakot most nem gyártják!(horgász változat)
    Pedig nagyon vennék egyet!

    Üdv. Balázs
    További sikeres kajakos horgászatot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ha érdekel az enyém, akkor szólj mert én már egy másikra gyúrok :-)) ezt megcsináltam úgy hogy a legfelszereltebb horgászkajakokkal is felvesz a versenyt!

      Törlés
  9. Üdv. Én is gondolkoztam ilyen kajakon mert nagyon tetszik csak annyit szeretnék kérdezni, hogy 10-es skálán mennyire stabil?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még nem borultam vele... Nem skáláznám, mert minden ember másképp érzi, más az egyensúly érzéke. Nekem megfelel nézd meg a kajakos videóimat, azok talán segítenek a döntésedben.

      Törlés
  10. Egy jó ideje gondolkodom azon, hogy a pecát és a vízi barangolást kajakból kéne tovább folytatnom, melyben nem kevés szerepe van a blogodnak. Eddig az RTM Disco-t nézegettem, mely tulajdonképpen ikertestvére a Tribord-nak. Tudom, hogy nem tegnap írtad, hogy más kajak felé kacsintgatsz, de érdekel, hogy aktuális-e még a dolog. Előre is köszi. Sándor

    VálaszTörlés
  11. Sanyi!
    Eltelt az idő rendesen, mint minden ezen a világon... Ha érdekel a kajakom akkor keress meg e-mail-ben és beszéljünk róla: ervenn@gmail.com
    Üdv.

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.