Keresés a blogban

2011. szept. 14.

Kora Őszi Pergetés

Végre sikerült egy régóta tervezett pergetés a felső Szigetközben, a hallépcső feletti részen van pár eldugott ág amit nehéz megközelíteni. Bíztam a csónakom képességeiben, mert a sodrás itt erősebb mint az alsó szigetközi részeken.A hajnal már vízparton ért bennünket, kicsit korán érkeztünk, az égen csillagok ezrei, a víz sötétségbe burkolózva locsogva folyt az alattunk lévő zárás felé. Sebaj ezért jöttünk, hogy mire pirkad a vízen legyünk!


Hajó a vízen indulás az ágrendszerbe!A halak nem nagyon mutatkoztak, sehol egy loccsanás, vagy felszíni rablás, de a helytől ahova mentünk egy óra út választott el, ott meg lehet másképp viselkednek...


Emberfia ilyenkor a kusza ágrendszer útvesztőiben hamar eltéved, hát nekünk sikerült!Egyszer csak egy zárással ellátott híddal találtuk szembe magunkat, az ám az adrenalinfröccs, a víz itt kb. 2-3 méterről zubog le az alsó ágba.Gyors forduló és ezután a helyes úton mentünk a kiválasztott holtág felé.


A hajnal lassan láthatóvá tette a folyó két partját, csodálatos amikor előtűnik a természet temploma! Ez itt a holtág bejárata, elég húzós volt a gumicsónakkal átmenni rajta, ezért akarok kajakot, amivel az ilyen helyek para nélkül megközelíthetőek.


Egyre beljebb hatoltunk a folyón, olyan hely ez ahova ember nem nagyon teszi be a lábát, vagy hajóját. 


Megálltunk, hogy elkezdjük végre amiért jöttünk, nekiálltunk pergetni szépen lassan csorogva lefelé. Finom szerelékkel próbáltuk a csukeszokat kapásra bírni. A körforgót erőltettük nem hiába mert a havernak egy erőteljes rávágás után jelentkezett kedvenc halam a Csuka, fotózás után visszaengedve.

Jól indul a nap! Csorogtunk tovább a nyugodt holtágon, továbbra is a körforgót erőltetve.
Egyszer csak nekem volt egy rávágásom, meg is fogtam egy vehemens gyerek sügeret.


 Volt még egy hatalmas rablás, elkapta a körforgót,  húzott is rendesen de mire a csónak közelébe ért leakadt. Ez a víz ennyit adott ma.Továbbálltunk de mire a nap feljött a kapások is eltűntek. Visszafelé menet még megálltunk az elgémberedett tagjainkat kinyújtóztatni, meg "sercenteni" mert már nagyon kellet.



A nap végére elfáradva, de már a következő alkalmat várva hajóztunk vissza a kocsihoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha van mondanivalód, írd meg.