Keresés a blogban

2012. szept. 25.

Patakos túra, leakadó domolykókkal és egy kis balinnal.


Szombat délután pár órát szántam kedvenc patakom további felfedezéséhez, sajnos a múltkori meder tisztítás nem tett jót az élővilágnak, ezeken a részeken szinte csak kis méretű halakkal találkoztam. Beszereztem 0,9g-os jigfejet, hozzá meg egy zöld ászka rákra hasonlító ízesített gumit és ezzel a finom csalival próbáltam becsapni a patak lakóit de nem jártam sikerrel.



 Egy beton híd tetején ülve dobáltam folyással lefelé mikor végre akadt az első nagyobbacska domi, rövid fárasztást követően meglépett, nem baj a lényeg, hogy van ezen a szakaszon is hal. A továbbiakban már a jól ismert terepen folytattam a "bogarászást" , itt "úttalan" bozótoson, 2 méter magas nádon, és rekettyebokrokon keresztül lehet a vízhez menni és egy két szabad vízfelületet megdobálni de én szeretem az ilyen pecát. Még mindig a kis rákkal próbálkoztam igaz már drótelőke is került elé, mert láttam egy kb 70cm-es csukát a rákra kimozdulni, biztos meglátott, mert utána hiába húzkodtam mindenféle műcsalit kapás nem volt, sőt a domik is eltűntek, mentem én is tovább. Egyetlen halam a töklevelek közül kitámadó kis balin volt ami szintén a rákra rabolt - jó ez a cucc - és rajtavesztett. Meghorgászva a helyet tovább álltam egy még ismeretlen de jobban karbantartott rész felé, na itt aztán megjött a nagy domolykó! A jól bevált salmo hornet 2,5cm-es wobblerre egy termetes domolykó csapott rá úgy, hogy az egész jelenetet láttam! A sors fintora, hogy ez a halam is, a fárasztás közben lerúgta magát, beakadt egy víz alatti fába a horog egyik ága, a dominak meg több se kellet már ment is útjára. Nem bántam mert amit találtam az kárpótol - remélem - a további pecák alakalmával, kb 12-15 db kiló feletti domolykó jött ki a szemközti bokor ágai alól!! Ezek itt úszkálnak, én meg a bozótosban kerestem őket! További domolykót már nem sikerült becsapnom, mert elég jól megzavartam őket, meg lassan mennem kellett haza, viszont már tudom hol vannak, csak idő kérdése mikor kerül ismét a horgomra egy kapitális domolykó!









Egy videó a horgászatról:

Időjárás: felhős, szélcsendes idő, hőmérséklet: 22 C, a patak vize alacsony. 

4 megjegyzés:

  1. etetésen pergetni??? legközelebb meg jön a wobblerlégy meg a politenkara...vigyázz ezzel az innovációval, amúgy jó a videó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az élvezhetőség végett, bizonyos ösztökélésre volt szükség (néhány szem ínycsiklandó csonti), bár így is kiröhögtek a domik, meg leszarták a wobblert. Legközelebb már tapasztaltabb leszek, megszórom őket söréttel :-))

      Törlés
  2. Szia Ervin!

    Én ugyan nem horgásztam még domolykóra, de biztos vagyok benne, hogy nem könnyű megfogni ezeket a ravasz halakat. Talán jövő márciusban orvosolom majd ezirányú hiányosságomat. Mentségemre szolgál, hogy felénk nincs túl sok domis víz... :o)
    Üdv.

    Tom
    pecazas.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem könnyű, sőt szerintem a legnehezebb az eddig fogott halaim közül, egy tiszta vizű patakból ahol méterekre kilátnak a vízből úgy kell őket becserkelni, mert ha észrevesznek akkor eltűnnek nyomban. Sok sikert hozzájuk :-) kiváló ellenfelek.

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.