Keresés a blogban

2012. nov. 12.

Eszik a menyhal.



Eszik a menyhal! Fogják lent is fent is az erőműnél, másfél kilós példányokról beszélnek....
Több se kellet nekem, az első adandó alkalommal szóltam a havernak, hogy menjünk ki, hátha több szerencsém lesz a menyusokkal, mint az év elején volt. Délután fél hat körül kiértünk a legközelebbi helyre, már néhány helyet ültek, ami azért bizakodásra adott okot. Gyorsan felcsaliztam a félbevágott döglött kis kárászt és behajítottam a sötétségbe. Z. egy élő kárászt vágott ketté és azzal csalizott, fél óra várakozás után Z-nek kapása volt!
Meglett az idei első menyhal, nem egy nagy példány de már méretes :-) Ennek örömére kitekertem a szerelékem és újra csaliztam én is élő kárásszal, valószínű a friss vér szagára jobban mozdultak. A következő menyhal nekem jutott, szinte az előző ikertestvére. Ahhoz képest, hogy a hőmérséklet még viszonylag magas, már ettek. Z. fogott még egy menyhalat az este folyamán, aztán amilyen hirtelen jöttek úgy eltűntek, fél nyolc után már nem jött semmi. Még vártunk egy kicsit aztán összepakoltunk és haza indultunk. Ha megy a menyus, akkor kell rá horgászni, ezért jövő héten még biztos kimegyek " fagyoskodni" .







Vízállás: 48 cm, víz hőmérséklet: 8,9 C, hőmérséklet: 10 C, derült csillagos égbolt, szélmentes idő.

4 megjegyzés:

  1. Szia Ervin!

    Nagyon örülök, ennek a cikknek, mert nagy kedvenceim közé tartoznak a menyhalak. Sajnos én csak a szezon végében szoktam rájuk horgászni, mert január közepéig még a süllő horgászat köt le. Akkor már nem jönnek ilyen vehemensen, de azért néhányat nyakon lehet csípni...
    Üdv.

    Tom
    pecazas.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a süllő még hátra van, most amikor esznek, most kell kimenni, februárban megkésve kimentem jó párszor a farkasordító hidegbe aztán nem jött egy sem.... ma megint fogtam.

      Törlés
  2. Nagyon lyó! Még sohse fogtam menyhalat, de már beszéltem olyannal, aki igen. :D
    Jó képek!
    Nem gondoltam volna, hogy ilyen "melegben" is aktív. És AXE-ot fújtál-é a halszeletekre? Vagy jogdíjat kér az ötletre Atyafi? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma is jöttek pedig még melegebb van :-) ha beindulnak akkor du 5 óra és 7 óra között jönnek. Az Axxx itt nem jön be :-) én old spriccel ízesítem a csali halak bűrit :-)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.