Keresés a blogban

2013. okt. 26.

2 év a virtuális térben.


A horgászat és a természet iránti alázatom miatt indítottam a blogot, ennek már 2 éve, ha csak egyetlen embert is sikerült ezáltal a halak szeretetére "rávennem" már megérte a fáradozás. Hitem, hogy a világ, az ember és a természet kapcsolata jobbá tehető, ezt remélem a blog által én is erősíteni tudom. 

A blogot októberben indítottam, ezért én most zárom le a horgászévet, nem pedig év végén, egy év alatt sokat tanultam, a vizekről, halakról, horgász módszerekről. A domolykóra, balinra való kajakos pergetés meghatározza az irányt, de megismerkedtem a műlegyező horgászattal és egyre inkább rabul ejtett.




Az első pergetett süllőm még méret alatti volt, de már beköszönt és ezt én jó jelnek vettem a további pergetett süllőkhöz.


Nagyon szép domolykókat fogtam kajakból, az igazi élmény! Ezért érdemes tekerni az evezőt! 



Peti Balázs  szerkesztésében megjelent a Magyar Horgász blogok Magazinja, amiben Balázs felkérésére írtam. A pozitív viszhang jól esett, azóta több ezeren olvasták az elektronikus újságot.


A tavalyi őszi napok bearanyozták a kajakos horgászataimat, szép idő, szép halak és hosszú folyóvízi kajakozások.  






Aztán elcsábultam, először csak kicsit aztán nagyon, majd még jobban, egy kezdő műlegyes szettet vettem meg az egyik ismerősömtől és ezzel még a tél beállta előtt néhány domolykót fogtam, az élmény aztán a következő év tavaszára is meghatározó lett....... 



Azért a jó öreg feeder botjaimat sem hagytam porosodni, néhány menyhal bánta a találkozást. 


Az esélytelenek nyugalmával pergettem egy hideg decemberi napon, mikor a valószerűtlenül kicsi csatornából, valószerűtlenül nagy domolykóval kerültem közelebbi ismeretségbe. 


Aztán jött a 2013-as év eleje és ismét Peti Balázs szerkesztésében megjelent a Magyar horgászblogok Naptára, amiben én a május hónapot képviselem.



A tavasz új  találkozásokat hozott, egy éppen étkező vidrát figyelhettem meg pár percig amit sikerült videóra vennem, sokszor megnéztem ezt a filmet...


A jászok nem kényeztettek, csak párat fogtam belőlük, talán ez volt a legnagyobb, egy tavaszi kajakos horgászaton. 


Balinok, mindig jöttek, ők voltak a biztos pont, ha pergetni mentem, balint nagy valószínűséggel fogtam. 


Csukák, mintha elpártoltak volna tőlem, vagy talán azért, mert kifejezetten nem is horgásztam rájuk, egész évben csupán kettő méret felettit sikerült becsapnom, meg néhány bicskát... 



Jött a nyár és jött az ár, én meg mentem zsákot rakni, védekezni, a horgászat egy időre háttérbe szorult, mentettük ami menthető, és sikerült a Duna vizét az ártérben tartani..... 


Aztán megint domi. 


Megtört a jég és fogtam egy 2 kilós süllőt, mégpedig kajakból! Erre emlékezni fogok sokáig! 


A legyezés elvette az "eszemet" ha tudtam mentem lengetni és jöttek a domik, egyre többen és egyre nagyobbak. 





Aztán meg a legyes balinok......végleg megfertőztek. 





Meg a pergetett balinok.


Nagy domit legyezve fogni, már nem "játék". 


Egy kölyök harcsát is a merítőbe tereltem, esti pergetés eredményeképp. 


A márnákkal is megismerkedtem, sajnos a nagyobbikról fotó nem készült, mert idő előtt vissza loccsant a vízbe, de a kistestvér jól tűrte a fotózást. 



Egyet sátoroztunk is augusztusban a gyerekekkel, halat is fogtunk párat, jövőre ismét megyünk remélem több napra... 



A Duna mellet, ez sokat jelent nekem, a Dunakanyar meg különösen szép. 



Az ősz is tartogatott meglepetés halakat, kajakos horgászaton kapitális domolykót, balinokat és ismét egy csukát. 




Megnézhetem a Vad Szigetköz című film díszbemutatóját, ami nekem egy különleges alkalom volt, azt a tájat filmen látni ahol horgászom....


Belekóstoltam a Tenkara horgász módszerbe, amiről most a Pecavilágon két kiváló írás is született. 


Legyezve sikerült egy már említésre méltó nagyságú domolykót fognom, ez újabb lökést adott ennek a módszernek a mélyebb megismeréséhez. Visszatekintve a blog horgász évére panaszra nem lehet okom, sok halat fogtam, olyanokat is amiket eddig nem, és különféle horgász módszerekkel ismerkedtem meg, a jövőben remélem ugyanennyit tudok horgászni majd, és minél többet szeretnék horgászni, mert a tűz még mindig ég, ha lehet még jobban, mint tavaly :))) 


16 megjegyzés:

  1. Gratulálok Ervin! Én meg köszönöm, hogy olvashattam és egy kicsit részt vehettem a kalandjaidban! Így virtuálisan eljuthattam a Szigetközbe, ahol még amúgy sosem jártam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ezt hallani, hogy a Szigetköz talán a blog által is ismertebb lesz, és olyanok is olvassák a blogot mint te qvik, akik még nem jártak ezen a szárazföldi deltavidéken.

      Törlés
  2. Székely Imre27 október, 2013

    Irigylésre méltó pillanatok az életedből!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végignézve a képeket, még egyszer átélem mindegyik horgászatot :) Ilyenkor érzem kivételesnek az életet, hogy horgászhatok...

      Törlés
  3. Gratulálok Ervin!

    Bevallom neked, a te blogodat olvasom a legszívesebben.
    Nekem, a tiéd a legjobb!
    Kicsit irigy is vagyok. Én is vágyok rá, hogy egy ilyen víz legyen a közelemben! A Kajakból horgászás élményét is csak elképzelni tudom....
    Szóval, gratula, és sok egészséget és erőt a folytatáshoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a dicsérő szavakat :) Szerencsés vagyok, mert ide születtem. A kajakos pecát elképzelni nehéz, ki kell próbálnod ;-) Ha egyszer erre jársz kölcsönadom a hajót szívesen :) De adig is a kajakos horgász videóim talán mutatnak egy kis ízelítőt. Még biztos írom a blogot, vannak még feltáratlan területek, módszerek amiket ki akarok próbálni aztán meg leírni.

      Törlés
  4. Köszönöm , hogy 2 éve folyamatosan elhalmozol, szebbnél szebb képekkel és remek írásokkal.
    Gratula!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első karcolatok, még csak botladozások voltak, most már talán néha megütik az írás szintjét. Jóleső érzés, hogy ennyien olvassák, amit leírok. Amíg lesz miről addig írok, és fotózok, remélem nem fogy tovább a víz, a hal....itt a Szigetközben.

      Törlés
  5. Gratula. Virtuális ez a tér a számítógép nélkül is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Az elektronikus média nélkül, az összes horgászatom a magam virtuális tere lenne :)

      Törlés
  6. Csak belekóstoltam a Szigetközbe, de azt hiszem egy életre rabul ejtett. Jó dolog olvasni a blogod, egy kicsit mindig ott lehetek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz még bejegyzés a Szigetközről, horgászós meg irodalmi, történelmi, most olvasom a helytörténetét, aztán meg az antológiáját, azokból majd idézek is...Meg aztán nincs is olyan messze egy pecához :) ha kedved van bármikor eljöhetsz...

      Törlés
  7. Gratulálok Ervin, szép teljesítmény..! ;)

    VálaszTörlés
  8. Mi mást kívánhatnék?
    Erőt és egészséget a továbbiakhoz!

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.