Keresés a blogban

2015. júl. 29.

Ballagó nyár

 
Az elmúlt időszak jól sikerült, horgásztam sok folyóvízen, csatornán, és legyezve jó pár domolykót fogtam, a jól bevált "Keljfeljancsi" léggyel. 
 

Végre elkészültek! Heten, mint a gonoszok. Nehéz mesterség a wobblerfaragás, nekem ez csak a téli hónapok holtidejében adatik meg. Sajnos nem végeztem időben, így csak a nyár közepére készültek el a domolykó "gyilkosok". A teszt üzem már megvolt, viszont hal még nem kóstolta a különítményt, mivel mostanában szinte mindig legyezem. 


A sok víz, sokszor okoz fejtörést, hova menjek, merre találhatom a legnagyobb domikat? Nem mindig választok jól, van olyan horgászat, hogy áradó vízre érek ki, vagy a Vízügy vágta le a parti nádat, vagy megkotorta a csatornát, na akkor teljes a betli, de a vizet olyankor is végig nézem, hátha találok benne halat. 




Sokszor lehetetlen helyeken vannak a domolykók, zsebkendőnyi területen, ahova bűvészet belengetni a legyet, vagy az országutak alatt átfolyó vizekben, pont az alagútban tanyáznak, tudják jól, hogy a gépjárművek zaja nem árthat nekik. 


Ritka vendég nálam legyes horgon a csapó sügér, külön öröm volt ez a picike sügi, nem nagyon fogtam még nagyot, pedig évtizede mikor ugyanezeken a csatornákon pecáztam rengeteg 30-40 dekás sügeret lehetett fogni. Jó lenne ha több lenne belőlük, mert igazi sportos halak, keményen védekeznek még a kisebbek is. Többet kellene nimfákkal horgásznom. akkor talán nagyobb eséllyel jönnének, na de a domolykók, azok a kedvencek :) 


8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű vidéken élsz. A sügereket pl. clouserrel érdemes kergetni. Amúgy: micsoda sötét színű kis sügi..!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aki a vizet szereti és benne a halakat, annak aranybánya ez a táj :)

      Törlés
  2. Ja, én is erre gondoltam, fekete sügér. :)
    Wazze, csak meg kellene barátkoznom ezzel a műlégy áztatással. Hogy honnét ki nem szeded a halakat! Kár, hogy mifelénk nem él domolykó, csak ezüstkárász, meg razbóra, már a vörösszárnyú is nagy öröm!

    VálaszTörlés
  3. Itt az ideje Qvik! Spiccbot a kézbe, pár méter nehezebb monofil ( 50-es ) a végébe meg egyre vékonyabb zsinórok, előke, aztán a légy, és kész a tenkara! Az említett halakat simán kifoghatod így. Ja a legyet meg is kell ám kötni :-D

    VálaszTörlés
  4. Duna?
    Itt kristálytiszta, kicsi víz, billiárd kishal, néhány balin rabol. Azaz csak beúszik a kishalak közé és felhörpint belőlük. 2015 erősen esélyes az életem eddigi legrosszabb szezonjára(kb. 1979 óta horgászom...). Fogtam kb. négy darab 60-80 dekás balint május 1-e óta. Olyan 35 pecából...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért itt is meg kell küzdeni minden egyes halért :) pár betlire jut egy, vagy kettő halas peca. A szerencsém inkább a tájegységben van, mivel nagyon sok folyó keresztezi a Kisalföldet és az mind közel van hozzám :)

      Törlés
  5. szia :)
    nem írok sűrűn a blogodhoz, de ;) követlek...
    most is megerősítem; jó döntés volt /számunkra :D minden képen/ a folytatás...
    szép helyek, ügyes /profi/ peca, super képek... kell ennél több?
    további sikereket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért írok, hogy olvassák, a megjegyzés külön öröm, mert látom, hogy tényleg olvassák :) A sikert, ha lesz, majd megint megírom :)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.