Keresés a blogban

2012. márc. 30.

Mosoni Duna

Kaptam egy fülest, hova menjek legközelebb kajakkal horgászni, lakhelyemtől 8 km-re, autóval 8 percre folyik a Mosoni Duna, erről a helyről még csak fogalmam sem volt eddigi életem során (nem tudtam, hogy ide vezet egy jó út )! Ez a nekem való víz, talán még biciklivel is el tudnám húzni a kajakot.. de azért az autó marad egyenlőre :-).  




Hódék itt is alakítanak mint már minden folyó és álló vízben a környéken, szépen elszaporodtak a vízügyesek bosszúságára, nem győzik motorfűrésszel és benzinnel ritkítani a bedőlt fákat.. Hajrá hódok! Én nekik szurkolok mert a sok bedőlt fa talán több halat tart meg.


Na ez milyen állat nyoma? Aki tudja jelentkezzen, én csak sejtem de nem vagyok biztos benne, valószínű nem hód.. hanem ...... majd beírom ha biztos leszek az állat kilétében, vagy valaki megmondja mi ez.


Jó placc, lesz itt kajakos pörgetés, balin tánccal, vagy csuka orgiával, talán jász keringővel. Már csak megfelelő idő kell a mutatványhoz, vihar, szél, eső, nem a legjobb... 


Most csak egy gyors pickerezésre volt időm a megérkező vihar előtt. Biztató volt a sok apró hal, bár nagyobb keszeget nem sikerült horogra csalni ( bő 1 órám volt pecázni). Remélem van más hal is a környéken :-) informátorom szerint 8, 10 kilós pontyokat fogott a cimborája csónakkal a visszaforgókban. 


4 megjegyzés:

  1. Szevasz!

    Nagyon szép helyet találtál ismét! Hamarosan beszállok én is gébfogó versenybe :) Egy hét és jön a gumicsónakom (amit a kajak helyett vettem, talán egyszer lesz kajak is). Mosoni nekem is nagyon tetszik. Egy másik ígéretes hely a bagaméri ág láttam te is pecázol arrafelé. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A bagamérin van egy kikötő fa pavilonnal meg egy nagy partra kitett hajóval. Nagyon szépen ki van építve.
    Tudsz a helyről valamit? Melyik egyesületé ez a hely vagy kihez tartozik? Szükséges valami kikötési engedély ha ott akarok csónakot tartani?

    Üdv.:
    Peter

    VálaszTörlés
  2. Ha van HTSz engedélyed, akkor tudsz a Bagaméri ágban horgászni, a Duna ágrendszere. Kikötési díj nincs, bárki használhatja a partot, bár "jóakarók vannak" nekünk míg volt facsónakunk, az egyik évben oda volt kikötve, és árvízkor felakasztották egy fára, amikor jött az apadás a csónak függőlegesen lógott a vízbe... Én a helyedben nem hagynám kint a gumicsónakot, nekem a fa csónakot is ellopták: http://szigetkozpeca.blogspot.com/2011/12/elloptak-facsonakot.html

    VálaszTörlés
  3. Szép helyek, csak evezni ott peca nélkül is jó lehet.
    A nyom meg talán vidráé, de többet kéne látni. A sárban szétnyomódott, nekem a vidranyom kicsit mintha kerekebb lenne, kisebb karmokkal (a sár ugye). Meg aztán lehetne róka is, de a kutya nem valószínű. A mérete sem egyértelmű a képen. És ha vidra, látnod kellett a faroknyomot, csúszást, stb. Meg ha a vízbe ment a róka is kétes, mert ha nem muszáj nem úszkál. Macskanyom más, a sakálé szintén. A hódnyom nem iylen. Más emlőst kizárnék. (Esetleg hal?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem vidra, már minden környékbeli folyóban élnek.. bár faroknyom nem volt. A mérete kicsit nagyobb volt mint egy macska nyom. Talán tényleg a parti hal nyoma :-)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.