Keresés a blogban

2012. nov. 10.

Betli...



Még múlt héten kimentem egy délelőtt kajakos horgászni. Bár ne tettem volna, az óra nem ébresztett ezért a hajnalt lekéstem, előző este felszereltem a botokat és a kis műcsalis dobozból vettem ki forgó kapcsot, a dobozt meg nem tettem vissza a kajakos ládába....
Délelőtt 10 körül tettem vízre a hajót, akkor vettem észre nincs nálam a kis műcsalis doboz, volt olyan gondolatom, hogy fogom a hajót visszateszem a tetőcsomagtartóra és húzok haza mint a vadlibák. Másképp döntöttem.... elindultam hát, az ultra light botokkal és nehéz műcsalikkal, ha már egyszer kint vagyok, akkor horgásszak is. Nagyon sokan voltak vízen, szinte minden kanyarban láttam csónakos pergetőket, ezért egy eldugott részre mentem ahol a hideg víz ellenére, még mindig mozogtak kishalak. Láttam is egy csuka rablást, felraktam egy körforgót amit találtam a motyómban és azzal kezdtem keresni a csukát, meg is lett, elkapta! Boldog pillanatok ezek, hirtelen mindent elfelejtettem csak a fárasztás érdekelt, de nem sokáig, mert már láttam a halat, de akkor belehúzta magát egy kiálló vízalatti fába, és azzal a lendülettel lefordult a horogról. Ez volt az a második pillanat, hogy a hazamenetelre gondoltam... Aztán mégis tovább mentem oda ahol a domolykókat fogtuk a gumicsónakos horgászaton, de most eredménytelen volt az itt töltött idő. Aztán megélénkült a szél és akkor már tényleg visszafordultam, nem volt érdemes tovább erőltetnem a horgászatot..... Nem baj kajakoztam egy jót, néha azt is kell :-)







6 megjegyzés:

  1. Ervin!

    A kígyó is megbotlik néha... ;)
    Üdv.

    Tom
    pecazas.blog.hu

    VálaszTörlés
  2. AZ én hétvégi pecám is jól sikerült: megpróbáltam orkán erejű szélben hét méteres bolognai bottal kajakból keszegezni. Majdnem megfürödtem egy párszor, de ezt is kipipálhatom. Ja, fogtam egy darab keszeget. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kajakos bolognai keszegezés, ez igen mi mindenre jó egy horgászkajak :-) A horgászshow-n láttam egy Hobie horgászkajakot, na abban mindent lehet csinálni, mert olyan széles mint egy csónak... Talán evezni azt a legnehezebb...

      Törlés
  3. Egy egész blogot írhatnék betliből...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor a blogot elkezdtem írni, úgy döntöttem, hogy minden horgászatról lesz bejegyzés, ebbe beletartozik a betli is :-)) Így teljes a kép mennyit kell egy jobb pecáért küzdeni!

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.