Keresés a blogban

2013. febr. 15.

A csinos (spruce) és a fekete ebihal (black tadpole).


 Megtetszett és megkötöttem, talán ez a legyem hasonlít a legjobban az eredetire :) kettő készült belőle, egyre több legyet készítek, remélem valamelyik kell majd a halaknak. Ezt a streamert könnyű volt megkötni, a farok pávatoll szegmens, a test piros műszál, a szárny pedig grizzly toll, a gallér szintén. 


 A következő légy, elvileg egy black tadpole, az az ebihal lenne de nem volt hozzávaló anyagom, úgyhogy ez "made by szigetközpeca" a test alatt van egy kis ólom, farokrésznek levágott toll szegmenst használtam, a gallér meg zsenília, hátul fekete, elöl meg sárga. Marabu tollat ír a szakkönyv a farok részre, gondolom azért, hogy a vízben szépen mozogjon de talán a sima toll is szépen fogja kelletni magát...


6 megjegyzés:

  1. Jól néznek ki a legyek, de szerintem a bojli kicsit nagy lesz rájuk... :oD
    Üdv.

    Tom

    VálaszTörlés
  2. Talán bojli nélkül is kedvelni fogják a balinok :)

    VálaszTörlés
  3. Mekkora a horog? Sárga helyére fluo narancs, és máris kész egy jó légy, koszos vízre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 8-as horogra kötöttem, csinálok egyet majd naranccsal is :) A balinok között meg majd versenyt rendezek, melyik legyet szeretik jobban :?

      Törlés
  4. Mint dunai gyerek, Te is tudod, ripsz-ropsz milyen áradások jönnek a németektől, érdemes egy koszos vizes készletet is összeállítani! Nekem már két tagja van a csapatnak, egészen jól beváltak tavaly.

    VálaszTörlés
  5. Itt másképp van, a Szigetközi Öreg Dunába, nem jön árvíz, hacsaknem a szlovákok engednek bele... persze ettől függetlenül akarok sötét legyeket is kötni. Néha azért jön árvíz egy rövid időre....

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.