Keresés a blogban

2014. szept. 15.

Színek a vízparton











8 megjegyzés:

  1. Ki a virágot szereti...
    Jó képek nagyon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretek csak úgy tekeregni a vízparton, egyedül, csak én és a természet, azért másnak megmutatni jó :)

      Törlés
  2. Gilisztaűző varádicsnak nézem az elsőt. Oszt mintha orvosi ziliz lenne a második (mályvának is híjják, mert az is). A harmadik kép csak azért nem ingerel túlságosan, mert (bár pecabot nélkül) de egész nap és tegnap is vízpartokon járok, holnap meg hajózok a Tiszán (peca nuku, szolgálat), úgyhogy látok hasonló szépeket. A 4. réti füzény, gyakori gyönyörű növény. Imádom. A 7. képen is mintha az lenne. Az esernyős így nem ugrik be, de nem is könnyű fajok. Ha szárazabb réten lenne és nem ilyen félgömb muroknak mondanám, de mintha mégsem. A 6. képen az a bogyó ismerős, mintha láttam volna valahol. Cseresznye? Körte? Eper? valami ilyesmi. :) Az utolsó képen csak nem egy vidrapók? Tök úgy néz ki, bár én még hálóval nem láttam, csak vízen, vízben, stb., úgyhogy lehet, csak hasonlít rá.
    A lényeg, baromi szép színek és formák. A növényzet üdesége szokatlan így szeptemberben. Szép helyeken jőársz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aztaa! Te aztán tényleg nagy tudású embör vagy! Én csak fotózom ami megtetszik, de hogy minek is hívják, azt már nem tudom :) Ez a bejegyzés így lett teljes. Vidrapók, hehe miért nem görény, vagy róka, vagy nyest, vagy mit tudom én mi :-Đ

      Törlés
  3. A nagy tudástól olyan messze vagyok, hagy ahhoz képest a Szigetközi pecálás már semmiség. :(
    Ezt a pár fajt saccperkábé ismerem.
    A fajok név alkotása meg tiszta rejtelem, gondolom azért vidra, mert vízközeli pók, én már többször láttam, mikor simán beugrik a víz alá, mint a búvárpók, csak ez nem a víz alá építi a hálóját. Brutál nagyra nő, és erős mérge van (méretéhez képest), de nem egy fekete özvegy. Nyestpók, nem is rossz!
    Ma baromi jót hajókáztam a Tiszán, Körösön, gyönyörű volt minden, raboltak a balinok, de sajna nincs lehetőségem ilyenkor pecára. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mérges pók!!!! Már látom is a bulvár címeket " magyarország mérges pók inváziója" :)) de tényleg milyen erős mérge lehet?
      A vízen hajókázni, munkaidőben, ez nekem az álom ;-) neked meg hjja.. köteleség :-D

      Törlés
  4. Igen, nem rossz munkaidőben hajókázni főleg, ha csak gyakorlatozás a cél. Én is irigylem magamat, ennyi jó is jut néha. Ennél jobb már csak az lenne, ha közben hivatalból pecáznom is kéne, és céges számlára vehetnék botot, orsót, egyebeket, de sajna nincs így. Meg hát ahhoz én elég amatőr pecás vagyok, hogy főállásban ezt csináljam.
    A vidrapók mérge meg elég erős ahhoz, hogy a zsákmányállatait nagyon gyorsan megölje, pl. rovarokat, halivadékot. Na most meg majd jöhetnek azzal, hogy ez is csak pusztijja a halat, fűűű! Fránya egy dög, az biztos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint nem vagy "teszthorgász" dolgozva horgászni már nem is olyan jó... Mondom ezt én is, aki sohasem próbálta :)
      Ez a vidrapók kemény egy állat, ha még ivadékot is képes zsákmányolni, legközelebb majd jobban szemügyre veszem.

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.