Keresés a blogban

2013. márc. 9.

A Duna legyes bottal.


Áradnak a folyók, mindenhol az országban, árad a Duna is, a szigetközi Öreg Duna vízállása viszont még mindig alacsony. Kimentem az esélytelenek teljes nyugalmával, legyezni egyet. Végre, kint voltam, nem vittem magammal más horgászbotot, nehogy elcsábuljak. Mivel csak legyező bot volt nálam ezért kénytelen voltam a műlegyezést gyakorolni. Csak gyakoroltam, mert halat nem sikerült becsapnom, pedig mozogtak, fordultak, csobbantak a kavicspadok végén. Én meg legyeztem, ahogy tanultam.


A WF5 intermediate zsinórral kezdtem lengetni és "egész jól ment", már kidobtam vagy 14 métert :) talán 15-öt. A halak meg csak úgy forogtak tőlem huszon-harminc méterre, álltam a vízben és próbáltam helyezni a dobásomat. Egyre hosszabbakat sikerült dobnom. Halat viszont nem találtam el egyet sem.... Volt nálam még úszó zsinór is, a kis pflueger medalist orsómon, ha már ott volt kipróbáltam. Az úszó WF5-ös zsinórral nem ment a dobás, mindig összeesett a hurok és nem tudtam kidobni rendesen.... Aztán meg az előkére varázsoltam egy csomót, tipikusan a rossz dobás mellékhatása.... 
 Hamar elkezdett sötétedni és jobbnak láttam visszaindulni, mert egy fél óra gyaloglás várt rám a vízen keresztül, ami egyre jobban áradt. Jól éreztem magam, mert a halak ott voltak körülöttem.





Vízállás: Dunaremete: 78 cm áradó, vízhőmérséklet: 6.3 C, levegő hőmérséklet 13 C, felhős, szélcsendes idő, légnyomás 993 hPa csökkenő .

10 megjegyzés:

  1. Már azért megérte kimenned hogy láttad mozogni a halakat .
    Én tegnapelőtt a mosonin végigjártam 2 kilométert oda vissza semmi mozgást nem láttam teljesen élettelenek tűnt még a víz .

    VálaszTörlés
  2. Hejj, de jó az az első kép (a többi is).
    Vigyázz, mert beszippant a legyezés. ;-)

    VálaszTörlés
  3. Halászi Horgász!
    Az ágrendszerben még nem mozognak, a Mosoni Dunán is voltam de ott sem. Az Öreg Dunán viszont már zajlik az élet :)

    VálaszTörlés
  4. Kapor!
    Jó képhez kell a jó téma, nekem mostanában a kavicsos Duna part ad jó témákat. A legyezés mint olyan már megfertőzött, a halak viszont még nem díjazták, remélem eljön majd az én időm is, mikor megakasztom az első dunai legyes balinom :)

    VálaszTörlés
  5. Szia Ervin!

    Remek képek!
    Öröm lehet, ilyen szép környezetben pecázgatni, akarom mondani legyezgetni. :)
    Remélem, mihamarabb sikerül legyezve megfognod azt a bizonyos elsőt, amit valószínű soha nem fogsz elfelejteni!

    Máté
    largemouth.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első már megvolt :) tavaly ősszel, tényleg felejthetetlen! Szerencsés vagyok, hogy Európa egyetlen szárazföldi deltavidékén horgászom.

      Törlés
  6. Szervusz Ervin !

    Nagyon szép tényleg.
    Jó néhány éve kaptam egy elég furcsa-teleszkópos-legyező botot.
    Bevallom őszintén, hogy eddig mindössze egyszer próbálkoztam dobni tanulni vele. Ha kellőképpen felbuzdulok talán újra elkezdem...Nagyon sok sikert kívánok a módszerhez és persze kitartást is !

    Margyul

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes megpróbálni, mert legyezve sokféle halat lehet horogra keríteni, mondom ezt én aki még csak kettő domolykót fogtam :)

      Törlés
  7. Szervusz Ervin !

    Nem kétséges, hogy érdemes megpróbálni hiszen elképesztően finom módszer és rendkívül látványos. Igazi passzió a nemes értelemben véve.Sosem volt szempont az eredményessége. Horgászat kevés eszközzel sok tudással és tapasztalattal, saját készítésű kreatív legyekkel. Mi kell még ?..::))
    A Szigetközben bizony még komoly domolykót is elcsábíthatsz ami igazán maradandó élményt jelent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól megfogalmaztad a műlegyezés világát :)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.