Keresés a blogban

2013. márc. 30.

Márciusi barangolások.


Mikor e sorokat írom, az ablakon kopog az eső, hólétől latyakos az udvar és kilátás sincs mikor lesz jobb az idő.... Volt egy hét márciusban, akkor azt hittem eljött a tavasz, ki is használtam, körbeszagoltam a vizek partjain. Legyezőbottal jártam, patakok folyók mellett, próbáltam halakkal találkozni, egyszer, egyszer felcsillant a remény, küszök, vagy domolykók csipkedték kicsi nimfáimat. Jó éreztem magam, találtam pár ígéretes helyet, amit majd a jó idő beköszöntével ismét meglátogatok. 


Az ilyen kora tavaszi helykeresős horgászatok számomra igazi kincsek, az éledő természet még nem bújik haragoszöld ruhája alá. Halakkal vagy azok nélkül de mindenképp kikapcsolódás a tavaszi  cserkelős horgászat. A fényképezőgépem lencséje elé ilyenkor a növények és az állatvilág képviselői is gyakran kerülnek. 




Majdnem "egzotikus" vidékekre is eljutottam, itt ígéretes patakok kellették magukat, titkos kis vízfolyások, még titkosabb halakkal.....Aztán az időjárás elromlott, most már csak remélni tudom, hogy a tavasz beköszönt még áprilisban. Az sajnos már most látható, hogy több hetes árvíz fog a Dunán és a környező vizeken levonulni, lehet májusig, vagy júniusig sem tudok majd normális vízállásnál pecázni. Ami a Balatonon áldás ( a sok víz ) az egy folyók mentén horgászónak átok... főleg ha tartós lesz.   







3 megjegyzés:

  1. Ervin! Figyeld majd meg, egyik napról a másikra lesz vagy 30 fok. :D
    Üdv.

    Tom

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nem vagyok egy nagy legyező párti, de az a kőre tett felszereléses kép az nem gyengén gusztusos :)

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.