Keresés a blogban

2014. máj. 7.

100.000

A blog számlálója elérte a százezer kattintást! Az első bejegyzésnél, még abban sem voltam biztos, hogy bárkit is érdekelhet, most meg százezer kattintás. Álljon itt az első bejegyzés ismét: 


2011-09-04 Kezdet.
7 éves lehettem mikor bátyám kivitt a falu szélén folydogáló hanyi csatornára pecázni. Az erdőn vágtunk mogyoró vesszőt, a cseresznyefára akasztva tégla nehezékkel ellátva szárítottuk ki, hogy szép egyenes legyen! Anyám varró dobozából kiloptunk egy két gombostűt és ezeket meghajtva csináltunk horgot, ezt vízparton talált damilra kötöttük rá, és irány a csatorna!



Itt szívtam magamba a horgászat apró örömeit, fogtam az ökléket ( akkor még lehetett) kis sneciket, meg néha a kagylókat ( még volt a csatornában, ma már nincs se kagyló, se ökle...). Ez a kis csatorna adott a későbbi években, komolyabb "cájgal" pecázva, szép csukákat, compókat, aranykárászokat.. Ezek az évek határozták meg későbbi vonzódásomat a horgászathoz. Ma a Szigetköz vadregényes és szövevényes holtágain kergetem a halakat, több kevesebb sikerrel. E csodálatos világban tett csónakos kalandozásaim szeretném majd leírni, remélem lesz aki olvassa is ezeket..



A kezdet óta eltelt több mint 2,5 évben, 214 bejegyzés a blogon, 125 ezer látogató 106 feliratkozó a Youtube csatornámon , több ezer horgász témájú fotó Picassa webalbumomban, 2,3 millió megtekintés Google + közösségi oldalamon, néhány novellás próbálkozás, egy ellopott horgászladik után, horgászkajak, aztán műlegyezés, UL pergetés, van a mérlegen. Ezek a számok egyszerre inspirálnak, és riasztanak is. Sokakat érdekel ma már a Szigetköz, talán olyanokat is, akik védik ezt a tájat, tudnak tenni érte valamit, talán.. Egyre többen jönnek, horgászni, túrázni, vízen lenni, ebben van némi szerepe az általam a Szigetközről, az internetre feltett írásoknak, képeknek, videóknak. Tudunk felelősen bánni a ránk bízott természeti értékekkel? Jó lenne, hogy akik ide jönnek, azok úgy mennének el innen, hogy a visszatérő unokáik is majd ugyanazt a biológiai sokféleséget találják meg, mint ami most jellemzi ezt a tájegységet. 
  Ilyenkor az ember fejében kavarognak a gondolatok, írni még többet, vagy csendben maradni? Fotózni amit csak lehet, vagy csak azt ami nem mutat meg semmit.... Kételyek vannak, felemás érzések. Remélem elmúlnak, és újult erővel folytatom majd a Szigetköz és környékének leírását, fotózását. 




14 megjegyzés:

  1. Gratulálok Ervin! Szép teljesítmény.

    VálaszTörlés
  2. Gratula Ervin! Irkálj csak, meg fotózz, én meg elolvasom. Könnyű nekem. :)
    Akkor mostantól hal is legyen 100000!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Írok, meg fotózom továbbra is, volt egy kis megingás, de már elmúlt :) A halak számát tekintve már nem tudok ígérni :))

      Törlés
  3. Szia Ervin!
    Engedd meg, hogy eme platformon is Gratuláljak a szép eredményednek!
    Nagyon szép "munka" !!!
    Talán, ... szerencsénk van nekünk, az olvasóknak, a videót nézőknek, a "horgásztársaknak", hogy nincs Benned irigység, hiszen akkor ezek a szép gondolatok, élménye, videók, képek nem kerülnének a nyilvánosság elé.
    Köszönjük!
    További sok Sikert!!! :)
    Üdv.:Robi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg hobbynak érzem addig írok tovább, azért kezdtem el, hogy olyan emberek, mint te is, megtalálják a horgászatban a sportot. Ha csak pár ilyen embert sikerült "megfertőzni" már megérte :))

      Törlés
  4. Szia Ervin! Gratulálok a kattintásokért. Horgászélményeim alapját nekem is a "hanyi csatorna" ha jól sejtem gici képezte, ahol pár szép nyarat tölthettem bátyáddal és veled. Így utólag is köszönöm az élményeket és kívánok a bloghoz további érdekes kalandokat, és még több sikert. Kornél

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kornél!
      Bizony a "giczi" csatornán átélt élményeket még mostanában is felemlegetjük a bratyóval! Jó lenne, ha ezek a kis csatornák újra tele lennének őshonos halakkal. A fiamat már nem tudom oda vinni, mivel se víz, se hal nincs már bennük. A blog " menni" fog tovább, volt egy kis megingás, de aztán a folytatás mellett döntöttem. Egyszer eljöhetnél horgászni :)
      Üdv a családnak :)

      Törlés
  5. Gratulálok Ervin a 100 ezerhez !
    A megingásról csak annyit, hogy én még csak a 20 ezren vagyok túl, de már legalább ötször volt megingás nálam is, főleg amikor rájöttem, hogy vannak emberek akik csak azért olvassák a blogom, hogy kifigyeljék a jó horgászhelyeimet . De erre is találtam megoldást, kicsit ferdítem a dolgokat, nem biztos, hogy ott fogtam a halat ahol a kép készült :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, ha nem írsz, majd jönnek mások, ha írsz tiéd a lehetőség, hogy népszerűsíts valamit. Ezért írok, fotózom tovább :) A megingás pillanata már elmúlt.

      Törlés
  6. Szia!

    Nagy gratula! Nem szeretném, ha nyálasan hatna amit írok, de ha egy kedvencet kéne kiemelnem az írásaid közül, nem tudnék! A domis írások, kis patakokon, vagy épp a vad, dunai pergetesek, mind igazán jók! Ne hagyd abba!

    Gábor (elnézést az esetleges helyesírási hibákért, telefonon pötyögtem be :-) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem azért van közöttük kedvenc, talán a novellák egy picit...Az írás, egyfajta kényszer nálam, a fotók meg a töltelék :))

      Törlés
  7. Gratulálok, csak a címek után ne tegyél pontot, mint Irsa Jani. Bár lehet, hogy ez a "nézetség" egyik oka. Hihi, csak viccelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Végre észrevette valaki, már vártam, hogy mikor kapok ilyen építő jellegű hozzászólást :) Javítom majd. Érdekes a "névtelenség" mert lehetsz akárki, közben pedig senki.... Hihi, most én is vicceltem :))

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.