Keresés a blogban

2012. dec. 31.

Gum-beetle és Gurgler légy.

Este elkészítettem Mcfly barátom instrukciói alapján ezt a legyet: 





Aztán megcsináltam egy másikat is : http://clogflyfishing.blogspot.co.uk/2011/01/gurgler.html





Kipróbálni majd csak jövőre fogom ezeket a rondaságokat :-) a lelkesedésem megvan hozzá, Mcfly barátom meg elegendő infót ad, hogy eredményes legyező horgászatokban legyen majd részem. Rajta kívül még nagyon sokan és sokat segítenek és segítettek, akiknek köszönöm az önzetlenséget. 

Mindenkinek kívánok gazdag horgászélményeket az új évben!

10 megjegyzés:

  1. Ervin, jók! Sokkal jobbak, mint az én első legyeim. Mondjuk a minőségét nem én fogom eldönteni, majd a halak megmondják a tuti. A bogár működni fog, a gurgi is, de pár év kísérletezgetés után annyit tudok hozzáfűzni, hogy kösd a testet hosszabbra, a nyelvet meg vissza, ahogy a link első képén látható. Ja, és csak a fehér jött be állóvízen.
    Érdekes légy a gurgler, állítólag folyóvízen nem akar annyira működni. Bevallom, idén nem próbáltam, viszont a popperek arattak (lásd. Atyafi blogja), nem látom be a hasonló elven működő gurgi miért ne lenne jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jó lesz a folyóra, azért raktam bele pirosat, mert azt a dunai balin nagyon szereti. Popperrel még nem próbáltam, viszont felszíni duci wobblerrel fogtam sokat. A bogár kifejezettem tetszik, jó lesz domizni a patakra. Igen a gurgi test valóban lehetett volna hosszabb is, meg a fej kicsit hátrébb, a következő már ilyen lesz.

      Törlés
  2. Jó a bogarad. Érdekes volt látnom, mert pont ilyen színűt-pöttyöset kötöttem nemrég.
    McFly sorozata nagyon hasznos. Én is böngészgetem ezerrel.
    Nekem annakidején azt mondták, hogy az Elk Hair Caddis, a Stimulator és a Pheasant Tail Nymph hármassal már jól elvan az ember a vízparton. Az elsőt és utolsót meg tudom erősíteni, de a Stimulator eddig még kimaradt.
    Hajrá. BUÉK.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök a Mcfly féle fordításnak, mert az angoltudásom kicsit fejletlen.... Én még nem tudom mi lesz a fogós légy, remélem minél előbb kiderül :-) Mindenesetre már van annyi legyem amivel el tudom kezdeni a legyezést. Még sosem vártam ennyire a tavasz első napsütéseit!

      Törlés
  3. Szia Ervin!

    Először is Boldog Új Évet kívánok! Grat a légykötésekhez. Gurglert készítettem én is de nekem meggyűlt a bajom a dobásával. 5/6 os botom van és a technikám is eléggé kezdetleges szóval én sajnos nem tudtam vele eredményt produkálni de vannak ismerőseim akik istenítik.
    Olvastam hogy kisebb csapatot sikerült összehozni egy közös pecára remélem idén én is tudok csatlakozni. További jó munkát a "legyekkel"!

    Üdv.:
    Peter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. B.U.É.K neked is, igen a blogon szerveződött egy jó csapat, ebben te is benne vagy már :-) Nekem is 5/6-os botom van, vettem a Greys GRXI 5/6-os 9"-es botot. A légykötést tavaszig csinálom, de már van pár saját legyem amivel el tudom kezdeni. A közös peca mindig jó, lehet tanulni egymástól, majd írj ha mennél horgászni aztán összehozzuk.

      Törlés
    2. Rendben jelentkezni fogok! A kezdés valószínűleg itt mellettünk a csatornán lesz majd adok GPS koordinátákat :)
      Eddig mindig bejött most meg hogy ideköltöztünk a családommal adja magát a hely. Csak pár perc séta.

      Törlés
    3. Az igen, tombol bennem az "irigység" :) Ezzel már el is mondtam, hogy en nem víz mellet lakom :-( Engedélyem már van, úgyhogy mehetünk bármikor :) A hétvégén ha jó idő lesz kinézek az Öreg Dunára kajakozni, nem bírok a Duna nélkül sokáig lenni.

      Törlés
  4. Többekkel beszéltem, a Gurgler az élő Dunán nem nagyon szuperál. Elsőre ne csinálj belőle sokat! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még csak ez az egy van kész :-), ha nem kap utána balin akkor nem lesz párja....

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.