Keresés a blogban

2014. ápr. 9.

Riot Escape 12 angler kayak vs. Tribord RK 500-1 angler kayak


Felcseréltem a kalandot, a kényelemre, a hosszú túrákat, a csatorna kajakozásra. Váltottam, kajakot cseréltem, nem is kajakot, hanem egy fotelt, egy kényelmes, széles, rövid, szieszta hajót..
Miért is volt ez a csere? Mert az elmúlt időszakban nagyon kevés időt töltöttem az Öreg Dunán, messze van, körülményes megközelíteni, és most az utolsó szigetközi ágakat is elzárják tőle, link: http://www.keopszigetkoz.hu/. Tehát a kijutás az Öreg Dunára a Szigetközből, vízen, kajakkal, csónakkal, hajóval nem lesz egyszerű, ugyanis hajózsilip, fel sem merült, a vízbe gátat építők fejében....Lesz egy csónak rámpa, az Árvai ágvégelzáráson, de a Bagaméron még az sem. Az ágrendszerben, csatornákon meg a Mosoni Dunán felesleges a tengeri kajak.

Az Árvai zárás.


Bagaméri ágvégelzárás

 Bagaméri ágvégelzárás.

Ezért váltottam, és beszereztem egy rövidebb de szélesebb hajót a Riot Escape 12 névre hallgató kajakot.
3,66 m hosszú, 76 cm széles és 27 kg, a Tribord 4,3 m hosszú, 65 cm széles és 26 kg. A rövid kiruccanásokra tökéletes egy ilyen kisebb hajó, a csatornákra meg egyenesen áldás, mert a Triborddal néhányszor fennakadtam fordulás közben....fura helyzetek alakultak ki, amikor az eleje a nádban a hátulja meg az iszapban, keresztbe a csatin, közben meg tol a víz... néhányszor megizzadtam. 






Azért még fel kell öltöztetni őkelmét, de ez már gyerekjáték lesz :) A kisujjamban van a polietilén kajakok fúrása, faragása... Lesz rajta minden jó ami egy horgászkajakon "kötelező" felszerelés.



12 megjegyzés:

  1. Épp akartam írni egy nagy irigykedést a domikhoz, mikor megláttam az új hajót. Kíváncsi leszek az éles tesztre! A régivel mi lesz?
    ui.: két hét után végre ma eljutottam a postára, holnap ott lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wobblermania,
      Régi eladva, új meg vízre készen, a postát meg epekedve várom :)) Remélem nagy domikkal tesztelhetem :)

      Törlés
  2. Szia!
    Hajrá, aztán jöhetnek az új videók és a költemények.
    Üdv.: Robi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Videóban mostanság szegényebb lesz a blog, költeményben viszont, ha lesz miről írni gazdagabb :))

      Törlés
  3. Nagyon sok élményt kívánok az új hajóval!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Zsolt! Élmény az lesz bőven, hiszen a vizek országában élünk :) Az Öreg Dunán kevesebbet, viszont a környék kisebb folyóin többet szeretnék horgászni, ezért váltottam. Ha tehetném megtartottam volna a régi hajómat is...

      Törlés
  4. Sok sikert az új hajócskához! Mondjuk a színe nekem nem tetszik, de sajna nem is én hajtom. Meg ahogy a lovasok mondják: a jó lónak nincsen színe.
    Jöhetnek a domik, balinok, versek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A színnek akkor van, lesz értelme, ha egy rosszul sikerült horgászat után keresés közben meglátja valaki a hajót..... A halakat nem érdekli milyen színe van az eszköznek, viszont a rejtő szín szerintem az utolsó esély eldobása magunktól :) Ezt az esélyt én megadom magamnak, mert a kajakos horgászat rejteg veszélyeket, de ezt csak akkor tudjuk meg, mikor ott kopogtat a hajó oldalán :)) A bejegyzések maradnak, a fogások függvényében, a versek hmm, legalább valakinek tetszettek....

      Törlés
  5. Szia!
    Nem oly rég találtam rá a blogodra mikor elkezdett foglalkoztatni a kajakos horgászat. Igazán élvezetes és hasznos is a bejegyzéseidet olvasni, ilyenkor mindig érzem a Duna hívó szavát.
    Rendszerint Neszmélynél a "kis"-dunára és az Öreg-Dunára járok le horgászni.
    A segítséged szeretném kérni a bejegyzésedben található két kajakkal kapcsolatosan. Abban majdnem biztos vagyok horgászat szempontjából az Escape sokkal jobb, kényelmesebb választás. A kérdésem az, mennyire megoldható a nagy-Dunán esetlegesen árral szemben evezni? Mekkora sebesség különbség van a két hajó között?
    A válaszodat előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Riot nem való az Öreg Dunára, lassú és nehezen irányítható, viszont stabil, én állva szoktam kisdolgomat végezni :) A Tribord gyors hajó, vele könnyedén lehet folyással felfele is menni, mindkét hajónak megvan az előnye és a hátránya, egyik sem jó minden vízre, olyan kajak nincs.

      Törlés
  6. Szia Ervin! Köszönöm a válaszod, mindenképpen nagy segítség. Az általad említett szempont pl. eszembe sem jutott. :-) Egy jó darabig eltart még mire az összes szempontot figyelembe véve meghozom a döntést, és elszánom magam a vásárlásra.Természetsesen tisztában vagyok vele itt is kompromisszumot kell hozni. A legnagyobb korlátot úgyis a rászánható anyagi keret adja. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahol a legtöbbet használod, oda vegyél hajót, folyóra, tóra, esetleg a Balatonra, vagy netán kisebb csatornákra. Ja meg amennyi pénzed van ;) a csillagos ég a határ :-)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.