Keresés a blogban

2014. ápr. 21.

Tribordmen, a kajakos wobbler


Társam lett, kajakos társam, wobblermánia úgy gondolta, kell nekem egy Tribordmen wobbler, a Szigetköz fenegyereke, a félelmet nem ismerő kajakos horgász!
Ismerősökkel kajakoztunk, Tribordmen, meg jómagam, szigetközi csatornák végtelen útvesztőjében. Nem egyszerű térkép nélkül az idetévedt kajakosnak kiigazodnia a csatornák szövevényén, de Tribordmen segít megtalálni a helyes utat!


Kérész életű találkozó volt ez, az áprilisi vihar ellentmondást nem tűrő esőfüggönnyel vetett véget, az vízi traccspartinak... Szó szerint bőrig ázva, kénytelen voltam visszavonulót fújni. A kajakozás rövid volt, de emlékezetes, az ilyen alkalmak még évek múltán is eszébe jutnak az embernek.



Kajakos horgász nem adja fel, Tribordmen meg a végsőkig kitart! A második futam, már egy nagyobb folyón várta a végkifejletet. Én és Tribordmen, a kajakos páros! Az eső fenyegetően lógott a horizonton, minden pillanatban. Ilyen felfokozott időjárásban csak az április tud jeleskedni, na de mi ez nekünk, ha most van idő, most kell menni.....



Valószerűtlen helyeken, valószerűtlen természeti képekkel, valószerűtlenül párás, szinte izzasztó időjárással. Tribordmen hősiesen lapátolt velem, nem volt szívem a mély vízbe dobni, pedig szinte könyörgött érte... Lehet ha a frontvonalba küldöm, talált volna halat a vízben, de nem így lett, most még csak összeszoktunk, próbálgattuk egymást :) 





Wobblermánia alaposságát dicséri  a művészi szintű, aprólékos kidolgozás. Ez a wobbler, Tribordmen, egy méltó lezárása a Szigetközpeca blog Tribord korszakának. Ő lesz ezentúl a Szigetközpeca kabalája. Minden kajakos horgászaton részt vesz majd, és Ő lesz a nagy Domolykók, Balinok mumusa! "Persze ez a kajakos horgászat a kivétel volt :))"

6 megjegyzés:

  1. Zsír nagyon az új wobblered. Még horgára is akadhat vmi csuka/domolykó-féleség. Az a fahíd igazi mérnöki munka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha eljön az idő, kipróbálom :)) Azon a fahídon nem emberek közlekednek, annyira kacifántos :))

      Törlés
  2. Komolyan mondom ez a legjobb wobbler-ötlet+kivitelezés, amit valaha láttam. Hihetetlenül tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is :)) A dícséret Wobblermániát illeti, az Ő kreativitása nem mindennapi :))

      Törlés
  3. Látom találtál rá utast. :) Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy balin ráfanyalodjon, elvégre Atyafi is fogott a tengeralattjáróval. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én biztos vagyok benne, hogy a balinok ugranak rá :) A mozgása több, mint kiváló, persze utas nélkül :-D

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.