Keresés a blogban

2014. szept. 27.

A Kis Rábcán, kajakkal


A falu alatt folyik a Kis ( Döglött ) Rábca, évek óta játszottam a gondolattal, hogy meg kellene látogatnom kajakkal. Most a folyamatos esőzések miatt a Kis Rábca vize is elöntötte a környék, tocsogós laposait, így ideális lett a helyzet egy kiadós kajakos horgászatra.Persze, hogy vittem pecabotot! Bár egy fikarcnyi remény se látszott, hogy találkozom valamilyen ragadozó hallal, azért néha megmártottam a villantót.
 

Inkább eveztem, mint horgásztam, a víz élettelennek bizonyult. Már gyerekkoromban kíváncsi voltam, hogy Lébényből indulva, Mosonszentmiklós határáig, hogyan jut el a Hanság vize. Most felfelé evezve, végigjártam a gyerekkori álmok helyszíneit. Egészen a Kertészet termálvizes befolyójáig tudtam felevezni, de ott az egész medret benövő hínárszőnyeg állta az utam.



Visszafordultam, inkább a Mosonszentmiklós alatti réteken eveztem egyet, a napfelkeltében. Érdekes volt látni a falu templom tornyát kajakból, egy víz alatti réten.




 Halakat nem láttam, csak ivadékot, de azt milliónyi mennyiségben, úgy látszik tudják, hogy hol nem zargatja őket senki... Remélem a többség túléli az árvizet, és megerősödve tud majd az Új Rábcába átzsilipelni... Nekem maradt az élmény, a hanyi hajnal, vízről, kajakból. Búbos bankák, gyurgyalagok, néhány őz, és megszámlálhatatlan vízi madár....



Még egy vízfolyás amit kipipálhatok,de már motoszkál a kérdés bennem, milyen lehet télen, mikor a növényzet a hótakaró alatt pihen, zúzmara borít mindent, a víz szélén meg jégcsipkék növekednek... Majd megnézem....

 

5 megjegyzés:

  1. Az ilyen szép helyek feledtetik még a haltalanságot is .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyerekkoromban rengeteg hal volt benne, hogy most miért üres, azon el lehetne gondolkodni... A hely az gyönyörű, olyan, mint a régi Hany.

      Törlés
  2. Na, mindenesetre az biztos, hogy egy hajó mire jó. Szabaccság, előre! Köszi megint!

    VálaszTörlés
  3. Csak leteszem a vízre, legyen az egy kanális, vagy mocsár, és felfedezhetem vele azt, amit csak könyvekből, vagy a legjobb természetfilmekből láthatnék meg. Szabaccság, úgy ahogy mondod :)

    VálaszTörlés
  4. Biza, én holnap megint kötelező jelleggel ülök hajóba a Tiszán (nem sajnálom azért magamat persze, csak vezetési gyakorlat, peca megint nuku, de olyan szép volt ma is az öreglány a zöldellő lombokkal hogy ezért már megéri vízre szállni), de azt a 30kW-ot elcserélném egy izomgépes horgászkajakra!

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.