Keresés a blogban

2014. szept. 12.

Küzdelmes napok


Ez az idény nem lesz a kiemelkedők között, legalábbis nem a horgászat szempontjából. Majdnem minden hétvégén eső, szél, áradás, lehűlés, front, meg mindenféle időjárási anomália. Ennek ellnére mentem, horgásztam, próbáltam új helyeket, több, kevesebb sikerrel.Érdekes, hogy a legyezést lassan eredményesebben használom, mint a pergetést, lehet ez már tudatos is, mert többet horgászom így. A domolykók, még áradó víz esetén is ott vannak a kiismert helyeken, ilyenkor viszont a kapókedvük jelentősen lecsökken, kevesebb kapás, és azok is finomak, száj szélbe akadók, éppen csak megfoghatók. A szákolást már majdnem minden esetben használom, mert a csúszós halakat kézzel nagyon nehéz kiemelni, főleg úgy, hogy ha megérzik a kezet, akkor megugranak és jelentősen megnő a vesztett halak száma. 


A mély szakaszok kiváló haltartók, ott mindig lehet számítani, jelentősebb domolykó csapatra, akár több nagy testű domolykó is lehet összeállva. Az áradó vízben nem olyan óvatosak, volt, hogy több darabot sikerült ugyanarról a helyről kifognom. Még ebben a pocsék időjárásban is érdemes vallatni a vizet, mert a halak ott vannak ;-)


4 megjegyzés:

  1. Küzdelmes napok? Te legalább még eljársz horgászni. Nekem, egy-két zalai kalandot leszámítva (domolykót nem sikerült fognom, de legalább láttam) nem jutottam ki vízpartra, csak pecacucc nélkül. Kidobott pénz volt így az engedélyem, de még talán az ősz hátha.

    Régen néztem be ide s meglepődve látom, hogy megint megváltozott az arculat. Pl. több lett a reklám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészen a Zaláig menték, onnan már csak egy dobás a Szigetköz ;-) Bár a halak itt sem kényeztetik a horgászt...
      Változik minden ebben a világban, a blog is, a lehetőség adott volt, most kipróbálom, aztán majd meglátom, hogy alakul...

      Törlés
  2. idén nem igazán szolgálok rá a tavaly kiosztott díjra...egyszerűen szopórollerré váltak a napjaim...szidhatnám a természetet, hogy bezzeg nem is volt nyár, ilyesmi...de nem teszem, mert én is alig szakítottam időt a pecára...no nem mintha bánnám, mert közben azért hasznosan telt az idő...hiába...kellenek ilyen évek is...de legalább más megy és fog...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Volt, hogy 7 évig nem pecáztam, még engedélyem se volt... Az egy olyan időszak volt az életemben ami csak egyszer van. Elmúlt, azóta horgászom, de csak helyben, pedig sokszor szeretnék messzebb menni, de már nem lehet... Ami van azt kell szeretni, mert az mindig több, mint a semmi! Lesz még halszagú a kezed! Remélem megírod majd :)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.