Keresés a blogban

2015. jún. 18.

Június hava


Ez a hónap visszahozta a horgász legkedvesebb élményeit. Ami eddig történt az már emlékezetes marad, ha még lesz módom, akkor ismét megyek, mert találtam  nagy domolykókat, nincsenek sokan, vigyázni kell rájuk. A kifogott halak most is ott vannak a vízben, csak már okosabbak... A teljesség igénye nélkül, pár horgászatról írok néhány sort.
Elvittem horgászni az öreg tokin nád, Noris Stabil legyező botomat, meg egy hozzá passzoló Noris Nürnberg orsót. Így ketten visszarepítenek egy rég elmúlt korba, amikor még időtálló, esztétikus tárgyak vették körül az embereket. Nádbottal lengetni egészen más, mint a pehelysúlyú modern legyező botokkal. 

A régi nád bot bizonyított, egy mohos hátú tisztelte meg a múzeumba való szettet. Jó volt fárasztani, jó volt a bot erejét érezni. Sokat fogunk még így együtt horgászni...Egy másik alkalommal ismét szép domolykók jöttek, először a kisebb korosztály, de aztán látott nagy halak megették a legyet. Megint egy élmény, ami sokáig ott lesz velem. Az erős szél nehezítette a dolgomat, a dobások pontossága pedig a kulcs volt. Néhányszor sikerült jó helyre tenni a legyet, akkor pedig fárasztás lett a vége, és szákolás.
A balinok nem kényeztetnek el, bár lehet nem is horgászom rájuk annyit, talán többször kellene balinra mennem. Azért egy kisebb példány portrét állt pár másodpercig. 


Röviden ennyi az elmúlt pár hét, volt még horgászat, halak meg szép helyek, de mindenről már nem írok, néhány kép, néhány mondat elég. Akinek meg nem az írjon blogot ;-) 

4 megjegyzés:

 1. szia mesterem ;)
  nagyon jó képek, élvezetes tonkin peca, örömmel olvaslak...
  küsz: novi >;-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen ;-) Talán majd többet is írok, egyszer...

   Törlés
 2. Na kérem, bár a legyezés továbbra is távol áll tőlem (lassan már az egész horgászat), azért örülök a blog folytatásnak. Már csak a képek miatt is.
  A 8. kép, ehhe, ölég érdekes. :))

  VálaszTörlés
 3. Ákcióó kamerás szelfíí, és így sikerült :) a lényeg rajta van :-D Azért majd írok többet is, hogy ne csak a képeket nézegesd ;-)

  VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.