Keresés a blogban

2015. aug. 6.

Paducok, márna, dévér, balinNyáreste, fülledt, kabócás, fecskecsivitelős, nyáreste, a vén folyó partján. A Duna, mint valami nyugodt őskori lény, lassan, hömpölyögve veszi a kilométereket. Én meg ülök a partján és merengek, pecáról, halakról, vízparti élményekről, hirtelen kapás van! Rázza a spiccet veszettül, egy pillanat alatt visszalök a Duna partjára, bevágok! Széles mosollyal, tudom, hogy megvan....
Fejrázós a védekezése, megugrós, ideges, paduc az őkelme, méghozzá a helyesebbek közül való. Jönnek még, néha elrontom, néha a paduc győz, egy nagyot elengedek, de kettő szákban végzi, dunai halászlé lesz belőlük.
Más alkalommal paduc nem köszön be, de márna igen, erős, olyan vonatos, tiszta izom márna, egyszem hal. többet nem ad az Öreg folyó. 


Néha meguntam a feederes pecát, mellettem egy bazi nagy balin rabolgatott napokig, de mikor rádobtam, csak a kistestvére jött ki megnézni mit csinálok a folyóparton. Vitte a hírt az öregnek, nem kell félni, most csak fenekezős pecás kezdett el pergetni ;-P


Egy szebb dévér is elcsábult a federes koloncra, neki olyan maszatolós, rángatós, rezgős kapása volt, a kondija felért egy kettes tavi ponty erőnlétével, erősen küzdött a kondér ellen, de végül Ő lesz a halászlé alapja. Apropó halászlé, valaki leírhatná hogyan kell jó dunai halászlevet csinálni, mert nem vagyok benne járatos :)5 megjegyzés:

 1. szia ;)
  nézzél be hzizi-hez --> http://halesmas.blog.hu/
  találsz ott többféle receptet is...
  érti a dolgát, szívesen ajánlom...
  >;-))

  VálaszTörlés
 2. Udv,

  hellohal.hu

  rengeteg recept, nem csak a szokvanyosokbol. tudom ajanlani :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, gyűlik a recept gyüjteményem, meg a halak is, egy kiadós dunai halászléhez :)

   Törlés
 3. Szép írás és képek. A kedvenc halaim, bár paducot a saját horgomon még nem láttam :(
  Remélem méltó síremléket sikerült készítened a halaknak!
  ÉS örülök, hogy néha "leszállsz" a zeccerű feederesekhez is. :D

  VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.