Keresés a blogban

2015. okt. 6.

Tenkara az elfelejtett csatornákon


Gyerekkorom kedves horgász élményeit, egy hozzánk közel eső csatorna partján éltem át. Aztán ebben a csatornában az évek múlásával eltűnt a víz, de a Mosoni Duna rehabilitációval újra éledt a kis csatorna, sajnos még mindig csak időszakosan, ha nagy a víz a Dunában, akkor folyik át rajta, egyébként csak álló víz, posványos, néha egy, egy szabad vízfelület.
Ezeken az apró nyílt növénymentes részeken fedeztem fel a vörösöket, lendítettem a legyet és örömmel láttam, hogy rámozdultak. Jó kis peca volt, a finom tenkarával, láttam néhány kis csukeszt is, remélhetőleg ebben a vízben nőnek nagyobbra... Talán ha a növény kicsit visszamegy kimegyek a csukákat is megnézni, hátha van méretes is a kis csatiban...











6 megjegyzés:

  1. Eleve tetszik a minimál peca, nyilván hozzám hasonló lusta csávók egyszerűsítenek... Ez pedig még annál is kevesebb, mint ami egy UL pergető zsákjában lapul, igazán szimpatikus!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy spiccbot :) rajta egy nehezebb zsinór, vékonyodó előkével, egy pici légy és kész a cájg. Nagyobb halakhoz merítő használata ajánlott :) a szerelék finomságára való tekintettel..

      Törlés
  2. Üdv!
    Nagyon jó a bejegyzés, grat a halakhoz. Tudnál esetleg abban segíteni, hogy télen ilyen viszonylag enyhe időben csatornákon milyen legyeket érdemes használni domira?(természetesen tenkarához) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én süllyedő legyeket szoktam, színes nimfákat narancs, piros, vagy sárga színben, van a bejegyzéseim között néhány ami téli tenkarás horgászatról szól, keress rá.

      Törlés
  3. Hali!
    Ez az Urhanyai csatorna lenne?
    Régen horgásztam benne...(Mikor ott voltak a birkáink...1991-92körül...) Nem gondoltam, hogy feléledt... Én úszóztam rajta, mogyoróbottal, csalit sem kellett vinni, volt szöcske bőven(nyáron):-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem az, azt már nagyon benőtte a növényzet, ha az urhanyi csatira gondoltál. Nincs már sehol sem állat, ami nem tesz jót a vidék vízfolyásainak. Az állatok karbantartanák, tápanyaggal látnák el ezeket a vizeket. Sokat pecáztam a döglött Rábcán, de sajnos most már az is üres...

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.