Keresés a blogban

2012. márc. 18.

Pickerezés a gombócosi záráson.

Vettem a fiamnak születésnapjára egy könnyű kis botot. Kell e jobb alakalom kipróbálni mint a mostani szinte nyári hétvége? Bár tapasztalatból tudom míg a Duna el nem éri a 8-10 fokot tartósan addig nem nagyon mozog a hal. Viszont a botot ki kellet próbálni, meg persze  gyakorolni is a legjobb vízparton élesben. Ha már kimentünk vittem én is egy picker botot, hátha két tanuló dobás között tudok én is pecázni. Etetőanyagom és csalim maradt még a balatoni betli után. Az első megállónk egy emlékmű volt, 1954-ben Ásványrárónál átszakította a folyó a gátat és elöntött mindent. Családunk ásványi rokonsága, nálunk keresett menedéket mert a mi falunk magasabban fekszik mint Ásványráró. 




Ezután Gombócos felé indultunk, visszaforgó mély víz jellemzi ezt a zárást, reméltem pár keszeg akad majd a horgunkra. Odaértünk és meglepve néztem a vizet mert annyi küsz játszott a felszínen mint nyáron. Elkezdünk horgászni, rögtön sikerült fogni az új bottal pár küszt, megvolt a sikerélmény. Meglepően gyorsan megtanult a gyerek dobni, felkapókart kezelni, feltekerni a damilt és élvezte is nagyon a pecát.

Nekem csak egy géb jutott, fenéken nem volt nagy kapkodás csonti, giliszta csokorra...


Versenyt hirdettünk, ki fog több halacskát én jókora lemaradásban voltam :-), változtattam az összeállításon, kis hungarocell golyót fűztem a horogra, meg egy kevés gilisztát és egy szem csontit. Ez lett a nyerő megindultak a keszegek. 
Megfogtam az idei első keszeget, aztán még vagy tucatnyi jött, egyformák mind,fotózás után mentek vissza szép sorjában. Kb 35 perc horgászat után viszont mintha elvágták volna csendes lett a víz.






Mások is kerestek halakat és találtak pergetve egy 80 cm-es harcsát. Fel voltak szerelve minden jóval, kormányos motor, halradar, meg kényelmes ülések, de a kajakom nem cserélném el velük. 


Versenyünk utolsó halát természetesen fiam fogta és ezzel megnyerte az idei első tavaszi keszeges pecát :-)). Végre egy jó hangulatú horgászatot sikerült összehozni fiammal, az idő csodálatos  volt és egy két tavaszi keszeget is horogra csaltunk.  
Sajnos kajakkal még két hétig biztos nem tudok kimenni, de húsvét hétvégén már a kajak lesz főszereplő. Addigra balincsapatok fogják kergetni a most kifogott küszöket, én meg a balinokat...  

10 megjegyzés:

  1. Köszi, lassan elindulnak a halacskák, láttam te is belenyúltál, viszont a Balatonon nekem se sikerült halakkal találkoznom.

    VálaszTörlés
  2. Ez a géb, ez a géb... Csodálatos! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Folyóink Lucifere, ördögi jószág, milyen lenne méteres kivitelben kitátott szájjal :-)

      Törlés
    2. Az király lenne! 10/0 horoggal, csalinak fél csirke. Vagy politenkaragülüke vertikálisan. :D

      Amúgy milyen géb? A képet elküldtem egy géb-(hal-)szakértőnek. (Nem ANNAK!) Ha véletlenül te sem tudnád, majd akkor ő.
      Milyen bot-orsót vettél a srácnak? Én is készülök venni valami cuccost a lányomnak, ne csak spiccel nyomja. Csak nem tudom milyet (jó is legyen, ki is tudjam fizetni.)

      Törlés
    3. Hatalmas géb teste úgy feszül az aljzat köveinek mint egy rég letűnt kor dinoszaurusza....Most már kíváncsi vagyok a géb típusára!

      Fiamnak egy könnyű pergető botot vettem Spro 5-15g 180 cm 5000 ft, a típust már nem tudom, nem figyelek a részletekre :-). Orsóból egy jobbat választottam 7 csapágyas hátsó fékes, Laser Fish márkájú 6000 ft, lehet egy könnyebb műanyag orsó is megfelel ami még olcsóbb és talán könnyebb is.

      Törlés
    4. A megkérdezett halszaki ezt mondta: "A gébek nem könnyű csoport, én melanostomusra, kerekfejűre gondolok, de ez nem igazán jó kép, nem látszik a hátúszó, a kép alapján nem lehet határozni, csak tapasztalatból mondom rá."

      Ennyi. Hát legyen kerekfejű géb. Nőhetne nagyobbra. Errefelé csak a tarka géb van, amit egyszer fotóztam a Tiszában. És az amurgéb, de az meg más.

      És köszi az infót a cuccról! Ilyesmi árakban gondolkodtam. Lányom még eddig spiccel nyomta, de kacsingat az orsós botok felé is (8 éves).

      Törlés
  3. Melanostomus, hát tényleg jó nagy kerek feje van, és nagyon sok van itt belőle!

    A fiam még csak 7 éves de jól belejött az első alkalommal, nem drága cucc de élmény neki orsós bottal horgászni.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretem az ilyen tavaszi, "ébredezős" bejegyzéseket, írásokat. Még!!! :)
    (Kérdés: többször írtad már azt az internet-dolgot, milyen veszélyt sejtesz abban, ha kiraksz egy képet? Szöget ütött a fejemben a dolog, mikor először olvastam nálad, mivel én is posztolok néha képet a családról. Jobb, ha én is óvatos vagyok?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma voltam kajakkal az Öreg Dunán.... nem lett halas a kezem de azért megírom, mert sose lehet eleget kint lenni.
      Először én Korvin St. blogján olvastam a gyermeke kitakarásáról és akkor döntöttem úgy hogy ezentúl én is kitakarom, ezek nyilvános blogok nem úgy mint a facebook profil, vagy más közösségi oldal, és a képeket bárki használhatja akár rosszhiszeműen is... hát ezért.

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.