Keresés a blogban

2012. júl. 19.

Vasárnapi kiruccanás.

Volt 2 órám egy gyors kiruccanásra a kedvenc patakomra, mikor odaértem az idő egészen elromlott, nem baj gondoltam, akkor is megpróbálom, ha elkezd esni az eső. Alig kezdetem el dobálni, rögtön jelentkezett egy sügér koma, egy kis GS bug wobbler volt, aminek nem tudott ellenállni. Olcsó de hatékony wobbler az ilyen kis patakon, reméltem domolykó uraságok is megkívánják. Nekibuzdulva pödörtem a damilt, kis lyukakba ejtve a műcsalit, ahol láttam domolykók várják a patak által hozott vagy beeső kaját.




Először csak a kisebb domik kapkodták el a bug-ot, fogtam vagy öt hat darabot, aztán úgy gondoltam elég volt az óvodásokat csesztetni felraktam a régi jól bevált 2.5-ös süllyedő Salmo Hornetem.




Meg is jött a nap hala egy hetyke domolykó! Ezt nem lehet megunni, mikor észreveszik a vízben a csalit megindulnak feléje és elemi erővel elkapják, hát az fantasztikus, mivel a patak vize tiszta, ezt polár szemüveggel élőben látni olyan, mintha egy 3D-s IMAX filmet néznék. Több hal már nem jött, az idő meg egyre borúsabb lett és jött az eső, ezért fogtam magam és iszkoltam a kocsihoz, mert nem kell a megfázás ha nem muszáj :-) Az élmény megvolt megint és ez a lényeg!



8 megjegyzés:

  1. Nagyon jók lettek most is a képek!
    Milyen fényképezőgépet használsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy panasonic dmc-lz8-as masinám van, meleg színefektel készültek, meg egy pici túlexponáltam, ja és raktam fel rá maszek módon egy cpl polár szűrőt, amitől gyönyörű tiszta képeket kapok.

      Törlés
  2. Na jó, meddig fokozod még? Basszus,ha csak a kajakból fotózott Szigetköz képeket rakod fel, akkor is csak lesnék. Na de még peca is, meg fogsz is! Nálam szó sem lehetett ma pergetésről. Egyetlen óriás balin uralta a szakaszt (csongrádi Tisza), de annak a kifogása igencsak diadalmas lett volna, persze nem véletlenül lett ekkora, tiszta rutin. Így keszegeztem (csúnya módon konyhára, de sovány vacsi lesz).
    Bezzeg, ha lenne egy kajakom!
    Irigyellek az óriáspontyos eseményért. Én egyszer hasonlót éltem át a Balatonban, egy életre emlékszem rá naná, hogy kajakban ültem (csak nem az enyémben)! Azok a pontyok éppen ívtak, és volt, hogy eltolták a kajakot!

    VálaszTörlés
  3. Amit látok fotózom :-) a blog indulásakor eldöntottem, hogy a hal nélküli horgászatokat is felteszem, mert ez lett a horgásznaplóm is. Ha visszalapozol, volt nem is kevés hal nélküli pecában részem. Most meg mindig halas :-) Ma ha minden összejön rápróbálunk a nagy pontyokra egy bojlis haverral, az idő is jó lesz egy éjszakai bojlis túrához :-))

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok. Nagyon szép zsákmány. Még 16 éves koromban Halászi környékén és is fogtam egy fél kilót verő sügért a Halászi környéki bozótosban. Már rég nem jártam arra, gondolom már be is építették a környéket...
    Üdv.

    Tom
    pecazas.blog.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.A Mosoni Dunán nagyon keveset horgásztam, pedig az van hozzám a legközelebb. Akik horgásszák azt mondják még mindig lehet halat fogni, harcsát, pontyot, keszeget, viszont az én célhalaimat nem nagyon halottam hogy fognák....

      Törlés
    2. Pedig a sügér mellett volt egy 45-ös csukám is. Illetve több lekövetésem, ami balin, vagy domolykó lehetett, de az acélelőke elriasztotta őket.
      Érdemes lenne megpróbálni. Kíváncsi lennék, mennyit változott a helyzet azóta...
      Üdv.

      Tom
      pecazas.blog.hu

      Törlés
    3. Lehet ősszel a csuka szezonban rápróbálok kajakkal de addig is maradnak a domolykós, balinos pecák.

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.