Keresés a blogban

2013. máj. 12.

Sügeres délután.


 Elárasztották a Szigetközt 10 napra, ez annyit jelent, hogy másfélszer több vizet engednek az ágrendszerbe, ezen idő alatt a zárásokon átfolyik a víz, tehát nem lehet kimenni az Öreg Dunára. Jókora kerülővel tudtam csak kimenni, meg akartam nézni mi a helyzet, bár kajak nélkül nem sok helyet tudtam meghorgászni, kíváncsi voltam a 117 cm-es vízállásnál, meg tudom e közelíteni kedvenc kavicspadomat.  

Eszelős dzsungelharc árán eljutottam a kavicspad elejére, combcsizmában lépdelve próbáltam kimenni valameddig de a víz egyre nagyobb lett és már nyaldosta a csizmaszár végét, ezért kénytelen voltam beérni a kavicspad elejével. Dobáltam párat csak úgy próbaképp, figyeltem a vizet, hátha elárulja hol lehet a hal, nem kellet sokáig várnom, az előttem lévő bedőlt fa után hatalmas csobbanással rabolt a balin. Én meg csak álltam és tudtam odáig nem tudok eldobni, bezzeg ha kajakkal lennék.....



Parti szenvedésemet a Dunán kénytelen voltam feladni, továbbálltam a mentett oldali csatornák egyikére, bíztam benne, hogy pár domolykót sikerül elcsípnem. Egy zsilipnél ahol zsebkendőnyi területen volt csak víz ,napozó domikat láttam de nem volt szívem közibük hajítani, ezért csak néztem és fotóztam őket.


Ahol a domik napoztak, látható a képen micsoda kis terület. Ezen a csatornán is megkezdődött a szigetközi rehabilitáció, erősen megkotorták, viszont a végét érintetlenül hagyták, na a domik ide szorultak vissza, remélem túlélik a következő heteket. 


Egy másik csatornán aztán beindult a verkli, először egy termetes jászkeszeget nem tudtam lencsevégre kapni, leakadt egy méterre a lábamtól. Aztán jött egy helyes sügér, ami megmentett a betlitől, végül ismét elrontottam egy szép domolykó kapást. A csatorna partján olyan lendülettel nőtt fel a nád, hogy nagy nehézségek árán tudtam csak pergetni, a millió szúnyog sem tette könnyűvé a dolgom. Ebben a pecában ennyi volt, legalább kiszagoltam az Öreg Dunára, hogy érezzem a hívó szavát.... a kajakot meg lassan belepi a pókháló, meg por....  


Vízállás: Dunaremete: 117 cm, vízhőmérséklet: 13,5 C, levegő hőmérséklet: 27 C, légnyomás 1009 hPa növekvő, szeles, idő, közelgő hidegfront.

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok . neked legalább meglett a sügér :)(ma az enyém leesett kiemeléskor). A Dunára szívesen mennék már én is de az árasztás miatt meg sem próbáltam .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) a lemaradt jász az egy picit nagyobb volt..... Az Öreg Dunára már nagyon vágytam de az igazi kajakos pecára még várnom kell.

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.