Keresés a blogban

2013. máj. 4.

Villámpeca májusban.




Május első délutánja tartogatott számomra egy villámpecára lehetőséget. Ki is használtam ezt a pár órát és felkerestem a kedvenc kis vízfolyásomat. Az érkező front előtt meg akartam nézni, hátha közelebbi kapcsolatba kerülök ismét egy kapitális domolykóval.

Kiérkezéskor már látszott a vízen a szigetközi elárasztás, kissé zavaros volt, inkább koszos, valószínű sok hordalékot mosott be. Szedést vagy halmozgást nem nagyon láttam, ami kissé elvette a kedvem, mert legyező  botot is vittem magammal. A legyes próbálkozásaimat nem díjazták a halak, megnézték a legyeket de nem érdekelte őket, pedig mindenféle legyet próbáltam.....
A legyezést aztán hanyagoltam inkább elkezdtem pergetni, első halam egy domolykó, arra a woblerre jött amit  Kézdivásárhelyről küldtek nekem még a télen, mondhatom gyönyörű mozgása van a kicsikének, olyan felszíni rablást produkált rá a domi, hogy a drága gyári wobblerek sem kívánhatnának jobbat :)
  


Sajnos aztán már nem a domiké lett a főszerep, jött kis balin, meg már tilalmas jász keszeg, láttam domolykókat, nagyokat de rá se bagóztak  a sok csalira amit felkínáltam nekik. A közelgő hidegfront lehet már éreztette hatását.






Még soha nem volt részem kérész rajzásban, de most a nádasban különös eseménynek lehettem tanúja. A sok rovar fel, alá repült mintha liftezne, de nem szálltak le, hanem elérve a fű és nád magasságot ismét felrepültek. Mintha táncot jártak volna olyan  volt az egész jelenet, nem tudom milyen rovarok lehettek konkrétan, mindenesetre megbabonázva néztem a természet ilyen attraktív játékát.  



Hőmérséklet: 25 C, légnyomás 1005 hPa csökkenő, derült, szélcsendes idő, közelgő hidegfront.

6 megjegyzés:

  1. Szép jász gratulálok .
    Engem sajnos kerülnek , február végén fogtam utoljára jászt .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Körforgóra kapott, a hornetre most rá se bagóztak, ezért kezdtem csalit cserélgetni és bejött :)

      Törlés
  2. gratula, szép halak!:)

    üdv! Berza

    VálaszTörlés
  3. És a Duna??? Én már fogtam ott néhány balint, hiába volt koszos és magas a víz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ahhoz több idő kell... A szigetközi elárasztás végett ki se lehet menni az Öreg Dunára. Mostanában meg nincs egy fél napom kajakkal kimenni :( A legyek még nem láttak vizet....

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.