Keresés a blogban

2013. aug. 18.

Harcsa a sötétből.


Kedvem támadt egyet feederezni, nem mentem messze, a Mosoni Duna legközelebb eső kanyarulatába. Behajigáltam az elfeledett feeder szerelékeimet és vártam a halakat. Jöttek is kis bodorkák, karika keszegek, meg néhány kárász. A nagy meleg miatt, még fényképezni sem nagyon volt kedvem. A délután elteltével, amikor a nap lebukott a fák koronája alá, a kapások teljesen megszűntek..... Kerestem egy másik helyet amit még tavalyról ismertem. Itt aztán a sötétség beálltig, néhány karika keszeget sikerült fognom. Az áttörés nem következett a teljes sötétséggel sem. Meguntam és elővettem a mindig nálam lévő UL pergető botomat, hátha süllők garázdálkodnak majd a sekély vízben. Egy felszíni wobblerrel dobáltam a part melletti öblöket, nem hiába, mert megtalálta egy kisebb harcsa. A hari jól megdolgoztatott, kis mérete ellenére... Süllőt keresetem, és harcsát fogtam, nem rossz, ha belegondolok ez az év az elsők éve, első legyes vörösszárnyúm, első legyes majdnem 40-es domim, első legyes balinom, első pergetett süllőm az öreg Dunán, és az első pergetett harcsám.... vajon mi lesz még az év hátralevő részében?Vízállás: Bácsa: 107 cm, apadó, víz hőmérséklet: 21,5 C, levegő hőmérséklet: 32 C, légnyomás 1005 hPa állandó.

2 megjegyzés:

  1. Úgy látszik ment a hal aznap este a mosonin! Grat a harcsához! Én nem voltam ilyen szerencsés.Akasztottam egy brutál süllőt, de kihajtotta a horgokat. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Süllőhöz még nem volt idén szerencsém a mosonin, harcsából is csak a kicsit sikerült kapásra bírni, de több van ebben a vízben annál amit hisznek róla ;-)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.