Keresés a blogban

2013. nov. 9.

A nagy domolykó álom.


A horgász titkon mindig nagy halakról álmodik, és ha az álom megvalósul, olyankor kerek a világ. 
Nekem ez az álom ismét teljesült! Egy villámpeca alkalmával, az őszi csatornákon tudtam, hova kell mennem. Az ott élő nagy 2, 3 talán 4 kg-os domolykók, ravaszak, okosak, és nagyon óvatosak! Egy esély, egy jól irányzott dobás, a megfelelő műcsali, és meglehet az álom. Aznap épp hidegfront készült betörni, erős széllökések rázták a part menti fákat, nem tudtam pontosakat dobni, mindig elakadtam a keskeny csatorna zsombékjaiban. 
Mire odaértem a domolykó tanyára, két wobblert vesztettem, fogósakat, drágákat, a túlpart bokrain lengedeznek. Már csak a legtöbb domolykót adó kishal színű salmo hornet volt meg, azt raktam fel, próbáltam becélozni, minél közelebb a rejtekhez, lendítettem a botot, szált a wobbler, és valami csoda folytán, a szél pont akkor változtatott irányt, így a csali pontosan oda esett ahol a domik tanyáztak! Kettőt tekertem az orsón, és már éreztem is a vad ellenállást, perecbe hajlott a 10 g-os botom, recsegett az exage fékje, és ugyanazt éltem át mint nyár elején, az elvesztett nagy domi fárasztásakor! A különbség annyi, hogy most már nálam volt a merítő! A hal meglett, de amit láttam azt nem akartam elhinni, kettő vagy három még nagyobb domolykó követte a megfogottat, szerintem 3-4 kilósak lehettek! Nekem ez az 50-es is nagy fogás! Örültem, nagyon! 
Levezetésképp még egy kis csuka is vendégeskedett a parton. Az időjárás meg egyre szarabb lett, már majdnem tombolt a szél, ezért a további horgászat értelmetlen volt. Rövid peca, nagy hallal, ennél több nem kell egy magamfajta horgásznak....

14 megjegyzés:

 1. Jajj, a domolykók! De hiányoznak! Gyönyörű példány! Fenét neked hornet, majd kapsz rendes csalit! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ma összedobtam egy hornet klónt ;-) hát van még hova fejlődnöm :-D

   Törlés
 2. Ervin!

  Gratulálok! Gyönyörű halakat fogtál. Hatalmas domolykó... :o)
  Üdv.

  Tom

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Tom :-) Ez a domi már nagyhalas kategória volt ;-)

   Törlés
 3. Gratulálok itt is Ervin!
  Igazi gyönyörűséget fogtál!
  Kíváncsi lennék milyen vastag zsinórod volt, ez alkalommal?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Néha sikerül, nagy halat is fognom ;-) A zsinór 10-es fonott volt, 50cm fluor előkével, jól bírja, ezzel horgásztam az utóbbi időben. Persze a mertítő szák nélkül kisebb lett volna az esélyem ;)

   Törlés
 4. Így van, és csak a legkitartóbbak érdemlik meg... ;o)

  VálaszTörlés
 5. Igazi torpedótestű kapitális! Nem az a malacforma angolszász típus! gratulálok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Folyóvizi harcos, bár egyszer megismerkednék egy angolszász 6 kilós malc domival is ;)

   Törlés
 6. Gratulálok Ervin, gyönyörű hal, ilyenekről szoktam álmodozni én is :)

  VálaszTörlés
 7. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Válaszolni akartam, erre meg kitöröltem a megjegyzésed :)) Néha félrenyúlok a tapifonon... A lényeg, hogy néha jó a horgászszerencse, néha meg nem, de ha mindig jó az már unalmas ;-) Ezért csak néha, főleg ekkorákat :))

   Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.