Keresés a blogban

2016. ápr. 6.

Márna a kavicson


A domolykós kaland után, úgy döntöttem, inkább a Dunát látogatom, feeder botokkal. Villámpecára neveztem be, kb egy óra horgászat, egy márnát adott, ami a Dunán nem rossz kora tavasszal.


Ami érdekes volt, hogy a marci a szerelékem változtatása után jelentkezett. Mivel kb 50 cm-es előkével horgásztam, mert ez volt fent, még a menyhalazások óta, ezt kevésnek gondoltam, és visszatértem a jól bevált 70-80 cm-es előkéhez, erre a hosszú előkére vágott oda. Tanulság nekem, mindig érdemes változtatni, akár a szereléken, akár a horgászhelyen, ha nem megy a hal.
13 megjegyzés:

 1. a változtatásról jut eszembe...
  anno egy bölcs ember mondott cca. ilyesmit; Az egyetlen állandó, a változás maga.
  a saját korában szép kort megélt --> kb. Kr.e. 530 - Kr.e. 470
  >;-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azért horgászom, a víz örökös változása adja értelmét. A természet tudja hogyan kell ezt csinálni, de ha az ember belenyúl, abból semmi jó nem lesz..

   Törlés
 2. Csontival csalizva, feederes pecánál a Dunán nálam a 80 centis előke a kályha, innen rövidítek, vagy kötök hosszabbat.
  Gratulálok a marcihoz! A jövő héten remélem már én is a Dunán pecázom az RSD-s "bemelegítések" után.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálam is, de menyhalra rövidebbet tettem fel, és lusta voltam lecserélni, pedig le kellet volna. Görbüljön a Dunán :)

   Törlés
 3. Csontival csalizva, feederes pecánál a Dunán nálam a 80 centis előke a kályha, innen rövidítek, vagy kötök hosszabbat.
  Gratulálok a marcihoz! A jövő héten remélem már én is a Dunán pecázom az RSD-s "bemelegítések" után.

  VálaszTörlés
 4. Nagyobb sodrásnál én rövidíteni szoktam, így nem lebeg annyira a csali, s jobban a fenékhez ragad, így több a márna. Hosszabb előkét lassabb szakaszon használok.
  Nagyon szép képek, a hal pedig csodás!
  Az írás is tetszik!
  Grat!
  :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az Öreg Dunán nekem a hosszú előke jött be, a hajók hullámai miatt, a márnák akkor esznek, mikor a hajók megmozgatják a csalit.
   Érdekes, de a szigetközi részen nem..

   Törlés
  2. A Mosonin a motorcsónakok keltette hullámzást követően szinte azonnali a márna, vagy a szilvaorrúak kapása. Nálam ez a tapasztalat. Hasonló mint a nagy Dunán neked a hajóknál, de Lajos is erről számol be sokszor Füzítő környékéről...
   :)

   Törlés
 5. Ezért érdemes legyezve is megpróbálni :) Ahhoz nem kell annyi ólom :-D

  VálaszTörlés
 6. Gartula... Örülök a sikerednek :-)

  VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.