Keresés a blogban

2011. szept. 27.

A kajakos horgász.

Eljött a várva várt nap, mikor egy délután ki tudtam vinni a közeli Rábca folyóra a kajakot kipróbálni. Természetesen horgász botot is vittem magammal ha megy a kajakozás akkor megpróbálom a pecát is. Egy kis ízelítő mennyire lehet ezzel a kajakkal a vízen biztonságosan haladni:



Ha jó a tengeren ekkora hullámok között, akkor jó lesz a magyar folyókra is! Elindultam tehát az első útra.


A kocsiról levenni és felrakni már megvan a technikája, a lényeg egyedül is boldogulok vele.
A kajak vízre rakása és felszerelése kb. 15 perc alatt sikerült.



Már csak a vízre szállás volt hátra, életemben először kajakkal a vízen! Az érzés ami a hatalmába kerített felejthetetlen, az adrenalin mennyisége az egekbe szökött a véremben. Beszálltam és az első evező csapásoknál kiderült számomra, hogy a kajakozás nem valami misztikus dolog hanem mindenki által megtanulható.


 A hajó meglepően gyorsan ment folyással lefelé, vissza meg úgy voltam majd csak valahogy felevezek...A szél is felerősödött és folyással megegyező irányba fújt...


Mindegy, ha már kint vagyok dobok párat elvégre horgászni fogok a kajakommal. A halak mintha megérezték volna, hogy ma a vízre csöppent egy rettenthetetlen vízi vadász és úgy eltűntek csak a buborékok maradtak utánuk. Aztán egyszer csak kapásom volt és a természet megtréfált egy kis növendékkel.


Megmutatta a folyó hiába a kajak meg az elszántság, ha a halak úgy gondolják akkor nem jelentkeznek. Csorogtam már vagy fél órája, kicsit megpihentem a visszaút előtt, egy bedőlt fa törzsénél."Szél Kálmán" már erősen ostorozta az ellenszegülő fákat bokrokat. 


Pihenés közben csináltam egy videót, mikor az ember fia a folyó ölében pihen egyedül mindentől távol, ami a világ zaját jelenti.


A kajak minden várakozásomat felülmúlta, folyással felfelé is úgy ment mint mikor csorogtam, nem éreztem különösebb ellenállást könnyen eveztem és irányítottam pedig a szél szembe fújt. Ez biztató a későbbiekre mikor a Szigetközben és az Öreg Dunán megyek vele. Első utam sikeresen végződött vissza tudtam evezni a kiindulási pontra úgy, hogy most először ültem kajakban. Mihamarabb ki akarom próbálni a szigetközi ágrendszerben egy hosszú távú pergetésre.




2 megjegyzés:

  1. Gratula. Jó kis próbaút.
    Irigyellek - a Szigetköz sok lehetőséget kínálhat..

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Már megvolt a következő túra a csodálatos Szigetközben, ma megírom, eredményes volt!

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.