Keresés a blogban

2011. okt. 4.

Szigetköz a csukák birodalma.

A hajnal ismét kint ért a vízen!


Hódok által elzárt és így az egyik oldalról megközelíthetetlen vízen akartam horgászni. A Google térképen megnéztem, hogy a a másik oldal az öreg Duna felől megközelíthető, jártam már ott pár éve...Reggel mikor kiértem a helyszínre, láttam ez a menet nem lesz egyszerű. A növényzet benőttem a vízpartot a kövek és a gaz között nem volt könnyű lerakni és felszerszámozni kajakomat, de végül sikerült! 



Alighogy vízre szálltam néhány méter múlva már látszott, a hódok nemsokára itt is tekintélyes fákat döntenek a vízbe. A víz egyébként siralmasan csendesnek tűnt, de ez lehet a "vihar" előtti csend. Elkezdtem a pecát, szépen csendben dobálva, rájöttem arra, hogy a műcsalinak van húzóereje és ha lassan is de viszi a hajót, így a haladás biztosítva, persze csak álló vagy lassan folyó vízen.




A felkelő nap megint elvarázsolta a tájat, a hőmérséklet már nem melegszik fel olyan gyorsan mint nyáron, a hajóra szállt a harmat és minden vizes volt. Be kell szereznem valamilyen vízhatlan ruhát.....

Ez a víz megint tartogat egy két harcos krokodilt...Dobáltam is rendesen, vallatva a vizet, mindig elakadva a magasra nőtt hínárba. Első vendégem egy kis csuka volt, ami mielőtt a gépet előkaphattam volna lelépett.Ez már jó jel jöhet még nagyobb is! A műcsali körforgó, ismét mint mindig ebben bízom, lehet, hogy csak azért mert ezzel fogtam sok csukát. Hirtelen nagy rántás a boton és visszacsöppentem a valóságba, megjött az ördög pofájú a hínár széléből!
Fárasztás közben megpróbáltam ismét videót készíteni:


A hal kiemelése után láttam, hogy egy nagy vágás éktelenkedik az oldalán, le is fotóztam, de nem tudtam eldönteni, harapás, vagy valami más okozhatta. Ha harapás akkor egy nagy vízi rabló lehetett!



Ezután a fárasztás után, már erősen felébredve az adrenalintól tovább "pödörtem" a damilt, a körforgót favorizálva.


Be is jelentkezett egy kis sügér.



Dobásaim erejét kihasználva elértem a csatorna végén a hódgátat, amit előző írásomban a másik oldalon már megmutattam.



Kiszálltam pihenni reggelizni és egy fotót készíteni a kajakomról. Király ez a hajó! 



Az idő további részében visszafelé vallattam a víz alatti világot, és jött a jól ismert rávágás, ezek a kis halak bearanyozzák a pergetéssel töltött időt.



A nap most már erősen sütött, még nem akartam abbahagyni a pecát, ezért még egyszer végig úsztam a part mellett. Meg is lett az eredménye egy hatalmas rablás kíséretében, termetes csuka kezdte húzni a hajót!Mire elkezdhettem volna igazán fárasztani a csuka meglépett,  ez már a harmadik csukám ami lelépett el kell gondolkodnom a fonott zsinóron....



Ez a csatorna ma ennyit adott, elindultam vissza az ág elejére, fáradtan de élményben gazdagon pakolhattam a hajót és a cuccokat. Idén talán ez volt az utolsó enyhe hajnal amikor a pergető horgász keze még nem fázik.....

9 megjegyzés:

  1. Basszus, olyan szép helyeken jársz (jártok)! Persze lehet, hogy csak a szomszéd füve a szebb, de akkor is irigyellek. Gyönyörű hely ez a Szigetköz. Egy pár hónapot voltam én is arrafelé, de nem pecásként. Gratulálok a fogásokhoz.

    VálaszTörlés
  2. Köszi az "irigységet", én meg Atyafit irigylem a sok domolykó, és balin miatt, és az a vad DRÁVA az csodaszép, az ember már csak ilyen... Vannak gyönyörű vad vizek ebben az országban!

    VálaszTörlés
  3. Na figyu kiskomám talán ez egy kicsit erős kezdés, nem???? :-O Nem illik ilyen szép halakkal kezdeni a blogolást. :-O
    UI: Építő jellegű kritika: A betűk nagyságával és a betűtípusokkal kéne valamit csinálnod. :-)Meg a sorok rendezésével is. Egyébként jó, jó, jó!

    VálaszTörlés
  4. Egy kérdés, ha nem titok. Mennyibe került a kajakod, mert felénk is van egy-két jelentkező a kajakos pecára.

    VálaszTörlés
  5. Erős kezdés he, he, magam is meglepődtem mennyire hatékony "fegyver" ez a kajak! Betűket sortöréseket rendezem, ha tudom, mert annyi szart lehet és kell állítani ezen a blogon, hogy néha belekeveredek..Dechatlon Győr őszi akció 100 ezer plusz a "fotel". Egyébként a normál ára 160 ezer plusz a " fotel".

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Még egy kérdés...Azok a pontok, ahová az ülésed hevederét rögzíted, hogy vannak kiképezve? Gondolom kis műanyag fülek vannak a hajóhoz csavarozva, de a nagy kérdés az, hogy a csavarok menete bele van öntve a hajóba, vagy hogyan oldották meg? Nem fotóznád le a kedvünkért ezeket a pontokat? Köszi!!

    VálaszTörlés
  7. És még valami: Vannak hozzá dugók, vagy lehet hozzá venni, hogy télen be tudd dugaszolni az alját?

    VálaszTörlés
  8. Igen bele van öntve a menet a hajó anyagába, és ezekbe a furatokba van csavarral rögzítve a műanyag. Minden ilyen rögzítő furata fém és a hajóba van öntve. A dugózást egyszerűen oldottam meg, boroshordókhoz lehet kapni gazdaboltba szilikon dugót( ez a magyar találékonyság!) pont olyan méret, amit bele tudtam dugni a vízleeresztő lyukba. Valakit komolyan érdekelhet, ha ilyen mélységű kérdések merülnek fel..

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.