Keresés a blogban

2013. jan. 14.

Daddy és a többiek

Megint kötögettem, csak úgy, amiről gondoltam meg tudom kötni...
Daddy longlegs legyem nem sikerült tökéletesen, mert a gallért megint elfelejtettem, pedig nagyon tetszik ez a légy, ami egy óriási hím szúnyogra hasonlít, szerintem... az érdekes, hogy a lábaknak használt fácánfarok szegmensekre csomót kellet kötnöm az ízek kialakításához, na ezt gyakoroltam sokat, mire sikerült. 




Blood worm legyem talán a keszegféléknek fog tetszeni, mintha egy szúnyoglárva lenne nagy kiadásban, legallább majd azt hiszik a halak, hogy egy óriási falatot kapnak be...


A Serendipity-nek hívott légy csak úgy megtetszett és csináltam belőle párat, néha előreszaladok és nem azt a legyet "gyártom" le amit Mcfly barátom a blogján publikál. Persze ha időm engedi mindegyik légyből többet akarok csinálni.


Brassie nimfáim két fajta gallérral is kötöttem, ki tudja lehet a fekete jobban tetszik majd a halaknak. Egy kis rézdrót meg némi szőr és kész, amilyen egyszerű lehet olyan fogós is lesz? 



7 megjegyzés:

  1. Ja, most látom, amit írtál, hogy hiányzik a gallér. Nem csak esztétikailag számít, de a toll szegmensek közé beszoruló levegő tartja majd fenn a legyet. Ez így hamar elsüllyed majd, főleg a nagy fej miatt (szárazoknál próbáld mindig minél kisebbre kötni). De ez nem baj!
    A szúnyoglárva korrekt, simán lehet vele majd horgászni. Sőt, most is lehetne! Egy időben a téli időszakban csak ezzel horgásztam, jól lesúlyozva, és sok domit fogtam. Majd mutatok egy verziót piros lufiból, keményen néz ki! :)
    Az alsó Brassie eddig a legkorrektebb legyed, teljesen jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs megfelelő cérnám, ami van az szerintem túl vastag.... A gallért mindig elfelejtem... A szúnyoglárva és a Brassie szerintem is jó lehet, ha nem is most télen de kora tavasszal mindenképp. Piros lufi :) tehát ezzel lehet helyettesíteni a szilikon gumit... megint adtál egy jó tippet, mert ha a piros lufi jó szúnyoglárvának akkor a más színű meg különféle lárváknak a testéhez lesz jó.

      Törlés
  2. Hogy lehet az, hogy Nálad működik a "legfrissebb megjegyzések" funkció?
    Nálam azt írja, hogy a modul sérült.
    Tud-e valaki tanácsot adni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én kitöröltem és egy másik modult kezdtem el használni.

      Törlés
  3. Bruci,keress ra a "recent comment blogger plugin"-ra,jobbnal jobb megoldasok vannak ra. a reginek szerintem reszeltek.

    VálaszTörlés
  4. Ervin, gratulálok a megújuláshoz! Először azt hittem, félrenavigáltam, de amikor másodszor is ez fogadott, már tudtam, kitakarítottad a portálodat rendesen...:-)))
    Üdv és még egyszer gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Megváltoztattam az egész dizájnt, lehet írok majd egy bejegyzést erről. Ezt a dinamikus blogot, a bal felső sarokban például meg tudod változtatni, többféle módon, és amelyik tetszik azon a sablonon tudod majd olvasni.... Remélem másoknak is tetszeni fog.

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.