Keresés a blogban

2014. jan. 11.

Kisbodakon csónakkal.


Meghívásra elkalandoztam az új gumicsónakkal, egészen a kisbodaki ágrendszerig. Az idő csodaszép volt, a táj meg kora tavasziasan gyönyörű, de halak nem tiszteltek meg, pedig mindent megpróbáltunk. Néhány menekülő csukát azért láttam a vízben, meg egy tetszhalott állapotban lévő kis pontyot, ami némi noszogatásra odébb úszott. 
Megismertem, néhány eddig csak térképen látott, vagy a horgászengedélyben feltüntetett vízfolyást, amiket a későbbiekre jó lesz megjegyeznem, mert igen jó halban gazdag vizeknek néznek ki! Nem is szaporítanám a szót, csak néhány tájfotót dobok fel erről a horgászatról. Persze szigorúan a dokumentálás végett :)





A kis gumicsónak ismét jól vizsgázott, két emberrel viszonylag erős sodrás ellenében is vígan menetelt felfelé. A motor meg fél gázon már utazó sebességre kapcsolt. Teljes a harmónia ( megjegyzem, környezetkímélő, füstmentes csónakmotor olajat használok! )  


6 megjegyzés:

  1. Csak nekem van őszi hangulatom a képeket nézve? Ismét szép helyeken jártál, ez a lényeg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen más ez a felső rész, mindenhol víz, sehol egy kiszáradt meder, mint az alsó Szigetközben. A táj őszi volt minden tekintetben :)

      Törlés
  2. Áá, fájdítsd csak a szívem! Már megint Meseországban jártál?

    VálaszTörlés
  3. Majd ha legközelebb ismét Bodak közelében jársz javaslom, hogy menj be az "Öreg-tó" mocsárba. Na ott látsz csak csodát! A Bodaki ágvégnél van a bejárata és kifelé egy másik útvonalon is lehet menni egy szép körtúrával. Elég bonyolult megtalálni az utat, de ha kell van hozzá térképvázlatom. B-4 Kőhíd felvíz vízmérce 12000 felett jó, most nagyon alacsony. Motorral nem járható a mocsári szakasz, evező kell.

    Az alsó szakasz vízmentessége már nem sokáig tart. Az árvai zárás áteresz már készül, a bedzsuvásodott Bagaméri-ágat kotorják.(vasárnap jártam kint, meglepően előrehaladott állapotban van) Az Ásványi-ág végén a fenékküszöb megépítésével a víz a Halrekesztő és a Pókmacskási zárás felvízével nagyjából egy szintbe kerül. Többek között a nyáron sátrazós zátonyod is víz alá kerül. Lehet, hogy most lenne érdemes dokumentálni a mederviszonyokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú te aztán ismered a kisbodaki részt, nekem egy kicsit messze van, ismerem az ágvégnél a bejárót, már gondolkoztam rajza, hogy kajakkal felfedezem azt a részt. Az alsó részek az elárasztás után nagyon megváltoznak majd, a mederviszonyok, megvannak a fejemben :) Álmomból felébresztve is meg tudnám mondani hol van gödör, hol kő, vagy más tereptárgy.. Az idén én hanyagolni fogom az elárasztott részt, nem szeretek olyan helyeken horgászni, ahol a gépek által okozott sebek látszanak mindenhol. Majd ha a természet begyógyította, akkor megyek ismét az ásványi és bagaméri ágba horgászni...addig meg marad a Mosoni Duna, Marcal, Rába, Rábca, meg a csatornák, amik tele vannnak domolykókkal :)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.