Keresés a blogban

2014. febr. 28.

Tavaszi legyes nap.


Teljesen tavasz van, beköszöntött, megérkezett, madárdalos, virágos, szerelmetes tavasz. A felszáradó föld illatozik ilyenkor, a tavalyi nád lassan átadja helyét a fiatal hajtásoknak. Tavasz van, mindenki ezt kiáltja erdőn, mezőn, vizeken!
A halak is érzik ezt, nem vermeltek a télen, mert nem volt tél. Most meg mintha április lenne, szerelmeskednek a nádban, ami még csak most kezd sarjadni. Mire ideér a fehérhal tilalom, a jászok, domolykók, szilvaorrúak, márnák, paducok, meg a többi népség már az ivadékait számolgatja majd. Ember tervez a természet meg másként végez.
 Mindegy, én most megint legyeztem, mert jó, mert kint kell lenni ilyenkor, mert még lehet, nincs növény így könnyű a csatornákon lengetni. Még pár hónap aztán nem lehet majd, a felnövő csalán, iszalag, a kizöldülő bokrok miatt. 


Napsütés, kék ég, csivitelő madarak, az egész vízpart, valami mélyen, a végtelen nyugalmat árasztja. Beszippant, magával ragad, elvarázsol, lassan lépkedek, minek sietni, hiszen mindenki, mindig siet, most nem, csak a pillanat megélésére koncentrálok, az enyém. A horgászélmény teljes, a legyezés öröme végig fut a testen, minden fárasztáskor, ezért csinálom, megdolgozni a sikerért, érezni az izgalmat, kézbe venni a halat, aztán elengedni, így kerek a világ. 
Megjött a tavasz, a hóvirág már tudja, és hirdeti, kopog a gyöngyvirágnak lehet jönni, már nem lesz tél. Talán már a zsibavirág is ébredezik, színesedik az erdő alja, szivárványt hoz, minden kis virág. Boldogság ez a magamfajtának, a élet boldogsága.  
6 megjegyzés:

 1. Zsibavirág, vazze! Mifelénk nem él vadon, régesrég de szerettem a zali tavasznyitókat a kankalin virágzásával. És a csillagvirág (bár, hogy melyik fajt fotóztad, azt nem tudom)! S lám, e cikket is gond nélkül olvasom, úgy látszik az előzőnél bújt el a gépben lakozó szellem. :-)
  Egyre faszányosabb. Író leszel? (Hehe)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Töri át az avart ezerféle virág, a levegőben tavaszi illatok, madarak készülődnek fészket építeni, a tavasz az egy csoda a szememben :)
   Ezek szerint elmúlt az ármány, ismét bebocsájtást nyertél szerény virtuális hajlékomba :-D
   Az ihlet, ami kell nekem, néha jön és akkor írok, nem csak jegyzetelek :))

   Törlés
 2. Szia Ervin!
  Nagyon szép, magával ragadó írás, csak úgy habzsoltam a szavakat...
  Mintha én is ott lettem volna. Gratula!
  Üdv.:Robi

  VálaszTörlés
 3. Trebor19721, a tavasz minidig lenyűgöz, erről szeretek írni :) Talán valamit visszaad az írás a tavaszi érzésekből....

  VálaszTörlés
 4. Szia!
  Megint elolvastam, sőt most már sokadszor....
  Nagyon tetszik!!
  Nem gondolkodtál könyvkiadásról, mert ha lesz tuti veszek, persze dedikálva!! :)
  Üdv.:Robi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örül a lelkem, hogy tetszik :) Könyvet még nincs szándékomban írni, néhány kisebb novellát már írtam. Megtalálod őket a felső menüben :)

   Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.