Keresés a blogban

2013. dec. 2.

A régi és az új manufaktúra.


 Oly titokzatos ez a remeteség.
Fát érintek, füveket simítok
és üzenek a vízzel.
És itt a vizek partján
ülve, fekve
mindig meg is érkezem valahová. 

Várnak, itt várnak rám.
Nemrégiben is - oly
jólesett - a szemközti partról
vízbe hajló bokor elvörösödött
jöttömre.

Őszi szerelem.

 / Glasser Péter: Szigetközi remeteség /


Egy régi orsó akadt a kezembe a Shakespeare cég Noris Dinamic 2171-es orsója, 1968-ban gyártották, a súlya 285 gramm, sok mai orsó a nyomába sem érhet. Időtlen darab... Idén volt bottörésem, orsó felkapókar törésem, meg még néhány "érdekesség". Elgondolkodtató, hogy a mai felszerelésem 50 év múlva használható lesz-e, vagy addigra elenyészik....

Noris Shakespeare Dinamic osró sorozat.

Az új saját manufaktúrám által készült wobblereim, már talán némi esztétikus megjelenéssel is bírnak.... A mozgásuk biztató, olyan domolykó csalogatós :)
8 megjegyzés:

 1. Nekem egy régi Sigmám van. Az is frankó! :-)

  VálaszTörlés
 2. Atyafi!
  A Sigma az nagyon frankó! Egyet beszerzek magamnak ;-)
  Egy kis történelem: http://hokevhorgaszbotok.hupont.hu/55/shakespeare-sigma

  VálaszTörlés
 3. Jól néznek ki ezek wobik. A régi orsók meg... hmm. Örülnék ha olyan belső szerkezetük lenne a mostaniaknak is. Egy Cardinal 33-at vagy 3-ast még tuti hogy szerzek valamikor. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Húú a cardinal az nagyon jó, olyat akarok magamnak én is :) A wobblerek, remélem fogósak is lesznek ;-)

   Törlés
 4. Kezd alakulni ez a manufaktúra. S majd ugye rajongóknak "sportársi" áron fogod árulni visszafizetési garanciával [ha nem fogott halat, visszajár a lé :)) ], átvállalva a postaköltséget is. :D
  Shekspeare volt a második orsóm, valamikor '80-81 környékén. Kicsi, megbízható szerkentyű volt, gyerekként is könnyen szétszedtem, megzsíroztam és összerakás után hibátlanul ketyergett. Jól mutatott a kb. 180-as "úttörő" botomon. Senki másnak nem volt olyanja a környéken. Már nem emlékszem, hogy jutottam hozzá és arra sem, mi lett vele.
  Találó a vers.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy alakul, hogy nincs két egyforma csalim, a garancia csak addig érvényes míg nem lát vizet a műhal :-D Szavatosságot meg csak a perifériális részekre vállalok ( mint pl. Horog )
   A régi 40-50-60 éves orsók még ipari műremekek voltak a mai darabokhoz képest, tervezek néhányat beszerezni belőlük, csak úgy dísznek, de ha jó állapotút találok lehet, még pecázni is fogok velük :) Régi üvegcső botokról halottál, mert az is piszkálja a fantáziám :)
   Verset szeretek olvasni, eszembe jutott, miért ne osszam meg másokkal is a versolvasás élményét ;-)

   Törlés
 5. Pofás csalik, domit rájuk!

  VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.