Keresés a blogban

2014. jan. 13.

Január domolykókkal.


Nincs mese, ha csónakkal, nem tudok csukát horogra keríteni, akkor irány a csatorna! A januári jó idő, a domolykók kapókedvét is megfelelő szinten tartja.
Megtaláltam őket a hosszú csatornán és olyan pecában volt részem, ami még nyáron is fergetegesnek mondható, nemhogy a tél közepén! Saját műcsalira kaptak őkelmék, ez meg aztán az egekig emelte ennek a pecának az ázsióját.


A nagyobbak a téli hideg víz ellenére is nagyon jól küzdöttek, élmény volt fárasztani őket. Bárcsak előbb jöttem volna ide, akkor most már jó pár ilyen horgászaton lennék túl...Igaz most, hogy megtaláltam a domikat, még párszor biztos meglátogatom ezt a helyet.




A csatorna nem egy egy nagy szám de ami benne van az igen, a kis vízben néha fél méter körüli halak úszkáltak előttem. Sajnos ezeket nagyon nehéz elkapni, mert rettentő óvatosak, amikor a víz közelében véletlenül rosszul mozdultam, már meg is ugrottak, utána meg nem kellet nekik semmilyen műcsali....


Aztán az utolsó dobások egyikére végre jelentkezett egy termetesebb példány. Januári nagy domolykó! Ennél többet nem várhattam, a csukák elmehetnek valahova, ha domolykót fogok :))



13 megjegyzés:

  1. Belenyúltál rendesen :)
    Szép januári domolykók .
    És osztom a véleményedet miszerint a "csukák elmehetnek valahova" :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nehezen de megtaláltam a domolykókat, talán már ismerem ezekez a halakat egy kicsit ;-)

      Törlés
  2. Azt hittem a Dunán fogtad őket, mert akkor egy vagy több csúnya szót írtam volna ide...:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dunán is lehetne domolykót fogni, csak ahhoz nagyon sokat kellene csónakázni :-D

      Törlés
  3. Szép! A Darnózseli melletti éren én is szoktam rájuk ilyenkor pergetni is, ám sokszor csontit úsztatok, mert gyakran a meder közelében vannak, ott általában ilyenkor nagyobbak 30-40 centisek is kapnak! Szép horgászélményben volt részed és januárban ez igen szép szó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a csatornák igazi halparadicsomok, annak aki tudja hol keresse a halakat ;-) Ezek szerint te is tudod, a tudás fél siker. Jó peca volt, pár évvel ezelőtt még álmodni sem mertem januári domolykókról...

      Törlés
  4. Ez a bot egy átalakított exceler? Ha igen melyik? Szerinted jobb így a nyele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én faragtam át a nyelét, meg raktam rá horogtartót, ami elég szarul sikerült, de a funkcióját ellátja. A bot 2,4m hosszú és 2-10 g-os Szerintem így használhatóbb lett, mert a dobásoknál jobb a fogása az alsó résznek. Talán kicsit hosszú a nyél, de abból már nem akartam levágni :)

      Törlés
    2. Ja az nem látszik a képen, hogy osztott nyelesre csináltam meg.

      Törlés
  5. Sok horgász még mindig lenézi a domolykót, mások pedig fogják őket! És jól teszik! Gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kedvenc halam a domolykó, a nagyobbak nagyon ravaszok tudnak lenni, őket becserkészni, horogra keríteni, nekem a HORGÁSZAT. Évekig tanultam, hogyan kell rájuk horgászni, hol lehet őket megtalálni, akik lenézik ezt a halat, azok nen fogtak még igazán nagyot belőle.

      Törlés
  6. Dehogy nem látszik Ervin! Pont azért tettem fel a kérdést, hogy: Jobb e így a nyele?

    VálaszTörlés
  7. Nekem jobb, a dobásokat pontosabban tudom kivitelezni vele, talán egy kicsit hosszú a nyele, lehet ha levágok belőle 5-10 cm-t akkor még jobb lett volna...

    VálaszTörlés

Ha van mondanivalód, írd meg.