Keresés a blogban

2014. jan. 3.

Az utolsó.



Az ünnepek között nem sok időm maradt horgászatra, a szabadidőmben most más elfoglaltságot kerestem....





Azért az óév utolsó napjainak egyikén, kimentünk az új gumicsónakomat kipróbálni a Rábcára, merthogy a régitől megváltam, és rögtön vettem egy Energo Team Hsm 2,3 m-es gumicsónakot. Kisebb mint a Sevylor, de nekem éppen ezért kellet, ketten épphogy elférünk benne, viszont az egyedüli pecákhoz kiváló kis hajó lesz. Ezzel a csónakkal meg a kis Tohatsu 2,5 Le-s motorommal bátran ki merek menni a Mosoni Dunára, Rábcára, vagy akár a Nagy Dunára is. Sodrásnak felfelé két emberrel elfogadható volt a sebességünk. Na az első próba az év utolsó előtti napján, még halat is adott! Ennél jobb horgászév befejezést nem kívánhattam volna magamnak.


6 megjegyzés:

  1. Jáj, csak nem mentél át láncos hódba? Amúgy azok milyen fák? Éger? Sajnos azt kell mondanom, imádok ilyen Stihl füstölgő ketyerével fát vágni, é s fejszével aztán hasogatni. Ma is ez volt a főműsor, csak a derekem nem bírja már. Cunci tudom, de ez van, elvesztem végleg.
    Az új csólnakról több kép?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit belekóstoltam a hódok életébe :) kiszámoltan hétszer kell megfogni a fát mire a kazánba végzi. Ennél nagyobb fűtőérték nem kell :-D Jó a szemed, tényleg éger ;) A következő post a csónakról szól majd, mivel értékelhető halat nem adott a második próbaút :))

      Törlés
  2. Szevasz! Készülünk a Rábcára/folyton, de valami mindig közbejön/. Haver horgászna, én fotóznék.:) Lenne értelme a pecának? Fotózni mindig van, de abban nem ölünk benzint.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Győrsövényház- Mosonszentmiklós közötti szakaszt ismerem. Van benne csuka, de nagyon nem mindegy mikor megy ki az ember. Most megint kimentünk, de bezavarosodott a víz és csak egy kicsukát fogtam.... A torkolati részre mondják, hogy jobb, Abda, Börcs környékén, bár azt nem tudom, hogy partról milyen, mert én csak csónakból horgásztam a Rábcán, meredek a part nagyon.. Ahol nekem tetszik az a Hanságliget feletti rész, mert ott már majdnem olyan mint a Marcal. Egy próbát megér ;)

      Törlés
  3. Gyönyörű csuka. Gratulálok. :o)
    Üdv.

    Tom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az a kapitális fajta, de csónakavató csukának megteszi :)

      Törlés

Ha van mondanivalód, írd meg.